Жега в Кливланд (Hot in Cleveland)

Pinterest LinkedIn +

Кливланд може и да не е толкова бляскав, колкото е Лос Анджелис, но и не можем да кажем, че му липсва очарование. Особено след като три много красиви и много забавни дами избират точно този град за свой дом. Отличеният с награда Emmy сериал Hot in Cleveland на TV Land съвсем заслужено се нарежда сред любимите ни ситкоми. Не само заради свежото чувство за хумор на създателите му, но и заради страхотните актриси.

Хората сменят града, в който живеят, по много причини. Понякога заради работата си, понякога за да разнообразят живота си, понякога просто за да се почувстват по-млади, по-секси и по-желани. Последното се случва най-често в киното и телевизията, разбира се. Hot in Cleveland е чудесен пример за това как дребните неща понякога имат най-голямо значение.

Кливланд едва ли може да се сравнява с Лос Анджелис, още по-малко би могъл да конкурира Париж, но за три приятелки, прехвърлили четиридесетте, този град се оказва по-привлекателен от всички останали. Не само защото според местните стандарти са истински красавици, но и защото и трите имат нужда от ново начало.

Както повечето временни неща, които остават постоянни, животът в Кливланд се оказва не толкова лош и изненадващо забавен.

Идеята:

Hot in Cleveland е създаден по идея на Сюзън Мартин (Suzanne Martin), а продуцент на поредицата е звездата от Will & Grace Шон Хейс (Sean Hayes). Сюзън Мартин е позната на феновете на комедийни сериали с работата си над ситкомите Ellen и Frasier, а освен това е създател и на още два сериала - The Client List и The Soul Man.

Началото:

Hot in Cleveland стартира през юни 2010 година по TV Land, а пилотният епизод е гледан от почти пет милиона зрители. Още с първия си сезон сериалът, който се снима в студио пред публика, печели награда Emmy, а следващият му донася People's Choice Awards за най-обичан ситком, излъчван по кабелна телевизия.

За четирите си сезона поредицата успява да си спечели още доста номинации и награди, както и сериозен брой фенове. Те със сигурност ще са доволни да разберат, че новият, пети сезон на ситкома ще започне през пролетта на 2014 година.

Историята:

Три приятелки решават да заминат на почивка в Париж, но, когато самолетът им каца принудително в Кливланд, трите дами изненадващо откриват, че този град не е чак толкова лош. Всъщност толкова им харесва, че решават да останат. Първо за двете седмици, които е трябвало да прекарат във Франция, после - за по-дълго. Дори си наемат прекрасна къща (при това срещу съвсем скромна сума), която върви в комплект с малко саркастична, но много остроумна икономка.

Героите и звездите:

Валъри Бертинели (Valerie Bertinellis) е двукратен носител на "Златен глобус" и безспорна любимка на телевизионната публика. Известна най-вече с ролите си в One Day at a Time и Touched by an Angel, тя се появява и като гост-звезда в хитовия Boston Legal. Ролята в Hot in Cleveland определено се нарежда сред постиженията в кариерата й и успява да й спечели още повече фенове.


Този път ще я видим като Мелани Морети - писателка, която преминава през тежък развод и затова решава да замине с приятелките си за Париж. Когато попада в Кливланд, Мелани определено има нужда да се почувства по-добре и идеята да останат в града е именно нейна.

Уенди Малик (Wendie Malick) е сред актрисите, които нямат нужда от представяне. Със сигурност си я спомняте като Нина от Just Shoot Me! (Само за снимка), но освен това сме я гледали и във Frasier, Dream On и Baywatch. В Hot in Cleveland тя е в ролята на бившата звезда от сапунен сериал Виктория Чейс. Като всяка актриса, Виктория е малко егоцентрична, доста суетна и обича да е център на внимание.

Бети Уайт (Betty White) със сигурност е една от причините за успеха на Hot in Cleveland. Актрисата, чиято телевизионна кариера продължава повече от шест десетилетия, е добре позната на феновете с ролите си в хитови поредици като The Golden Girls, That '70s Show, The Practice и Boston Legal. Няколко години играе в един от най-дълголетните американски сериали The Bold and the Beautiful (Дързост и красота).

В Hot in Cleveland тя е в ролята на хапливата икономка Елка. Полякиня, която от дълго време живее в Кливланд, Елка определено не е свикнала да спестява критичните си забележки на околните, но бързо свиква с новите наемателки на къщата, за която се грижи от петдесет години.

Повечето от вас вероятно свързват Джейн Лийвс (Jane Leeves) с ролята й в хитовия ситком Frasier. Този път британската актриса влиза в доста различно амплоа, превъплъщавайки се в образа на Джой Скрогс - козметичка на звездите в Лос Анджелис. Джой е критична, не по-малко пряма от Елка и се опитва бъде здравият разум в компанията.

Сподели.