Jarvis Cocker сменя John Williams за новия Хари Потър

Pinterest LinkedIn +

Бившият лидер на Pulp, Jarvis Cocker, ще отговаря за саундтрака към новия филм за Хари Потър, съобщава ananova.com. Музикантът не само ще напише музиката за “Хари Потър и огненият бокал”, но и ще се появи в един от епизодите.


Над трите предишни серии работи известният американски филмов композитор John Williams, автор на музиката към кинохитове като “Междузвездни войни”, “Индиана Джоунс”, “Извънземното”, “Челюсти” и др.

Този път, режисьорът Mike Newell е решил да избяга от щампата на американското конвейрно производство на блокбъстъри и да осигури за работата си (Harry Potter And The Goblet Of Fire), по-интересна и необичнайна музика.

Подбирайки автор за саундтрака, Нюъл се е обърнал за съвет към млади актьори, изпълняващи главните роли, в частност, към Daniel Radcliffe - "Хари Потър". Точно той и предложил да поканят за работата по саундтрака вокалиста на Pulp. Скоро стана известно, че във филма ще се снимат и шотландците Franz Ferdinand.

За саундтрака, Кокър може да напише музиката и под псевдонима Darren Spooner. Това свое “алтер-его” той представи на публиката миналата година, като лидер на новия си проект - готик-пънк групата Relaxed Muscle. Именно негова е била и идеята да бъдат поканени Franz Ferdinand.

Jarvis Cocker

Сподели.