Jackpot е името на новия албум на Chingy

Pinterest LinkedIn +

Съпровождането на Nelly през 2002 година донесе огромни дивиденти за Chingy, най-новото попълнение в семейството на Ludacris “Disturbing Tha Peace”. Рапърът от St.Louis изучава всяка една стъпка на Nelly и полека научава всички тайни на промотирането на един изпълнител.“Наблюдавах как се случва всичко”, споделя Chingy. “Като се започне от срещите с фенове, през автобусите за турнета и работата зад сцената, всичко това беше съвсем ново за мен”.

Повлиян от LL Cool J, Run DMC, DJ Quik, Snoop Dogg, Nelly, Ludacris и други, Chingy бързо набира популярност в St.Louis и успява дотолкова да привлече вниманието, че да бъде поканен за подгряващ на Nelly по време на турнето му през 2002 година.

Сега, Chingy приложи опита си в работата с експлозивния си дебютен албум, озаглавен “Jackpot”. Взривяваща колекция от възхитителни парчета, която се фокусира върху забавленията и красивите жени, това е албум, подходящ за всяко едно парти.

Радвайки се вече на добра радио и клубна ротация, сингълът “Right Thurr” представя рапирането на Chingy върху плътен, проникновен биит за тип жена, която винаги бива забелязана. Не е странно, че и жените биха последвали Chingy след като чуят това натрапващо се парче.

В “Sample Dat Ass” Chingy работи съвместно с Murphy Lee от St. Lunatics и като резултат се получава неустоимо клубно парче с внезапни скреч части, подходящи за танцуване, които биха взривили всеки дансинг. Тежките бас елементи и накъсан биит в “Hit the Club” е в синхрон с веселите текстове на Chingy за танци и партита.

И ако Chingy звучи естествено в тези клубни песни, то това е така, защото самият той обича да излиза и да се забавлява. “Обичам да ходя по клубове и да танцувам и когато създавам музика, всъщност изкарвам наяве истинската си същност”, обяснява той. “Аз съм човек на живота. Не обичам да се скапвам за глупости. Ето защо клубните песни са нещо, което най-лесно правя”.

Но Chingy знае, че все пак в живота има и други неща освен забавлението. В този смисъл, той прави парчето “Let’s Get Ends”. В него той отново затвърждава репутацията си на вдъхновяващ рап изпълнител.

Без значение каква е тематиката, Chingy се опитва да запазва жизнеутвърждаващото звучене в текстовете, тъй като напълно осъзнава, че доброто писане спомага за превръщането на песните в хитове. “Опитвам се да пиша интересно”, отбелязва той. “Трябва да обмисляш нещата, които пишеш, за да може съвсем естествено да се преминава от едно изречение в друго”.

Магическото звучене на продукцията на Chingy е постигнато благодарение на Trak Starz. Те се познават отдавна и резултатът, който постигат заедно при събирането си в “Chingy,” е наистина изуметилно добър.

“Това са най-добрите продуценти понастоящем”, споделя Chingy. “Правят страхотни неща, които звучат съвременно и едновременно различно. Остър, груб саунд, типичен за улицата”.

Израсналият в St. Louis Chingy е бил свидетел на остри и груби ситуации. Но той избира да не живее с негативните емоции, с които често се сблъсква. Вместо това, Chingy поддържа изкусен баланс между улицата и училището преди да реши окончателно да се посвети на рапирането.

На 8 годишна възраст, той вече е постоянно присъствие в звукозаписните студиа на St. Louis. Записването е естествен процес при Chingy, който цял живот е бил меломан. “Обичам звученето на музиката. Израстнах с творчеството на Michael Jackson, Marvin Gaye, Temptations. Музиката ме накара да мисля и да се забавлявам. Исках да мога да се себеизразявам като тези музиканти. Да говоря, докато правя музика, ми се стори добра идея”.

Въпреки че Chingy е сигурен, че иска да стане рап изпълнител, той трудно се спира на псевдоним. След различни предложения, през които преминава, приятелите му го съветват да избере Chingy заради приятното звучене.

Това важи и за музиката му.

Инфо: EMI MUSIC/АНИМАТО МЮЗИК
Сподели.