Известни са детайли за продължението на руския блокбастър Ночной Дозор

Pinterest LinkedIn +

Тази седмица, пред публика бяха показани откъси от продължението на руския фантастичен трилър “Нощна стража” ("Ночной Дозор"), който ще излезе на екран през лятото на 2005.

В следващата част ще има по повече от всичко - и екшън, и романтика. В някои от главните персонажи ще настъпят и промени. В Совата (Галина Тюнина) се вселява зъл дух, главата на семейството на вампирите (Валерий Золотухин) ще стане по-истеричен, а Светлана - Воронка (актрисата Мария Порошина) ще се разхубави необикновено и от девойка-неудачница ще се превърне във влюбена красавица, със сияещи очи...

Режисьорът Тимур Бекмамбетов с голяма неохота разкрива своите тайни, но сам разказва, че главният герой - Антон Городецкий няма да устои на Светлана и ще се ожени за нея. Той ще бъде теразан от противоречия - от една страна, ще има "светла" съпруга, от друга страна - "тъмен" син, който ще застане на пътя на злото...

“Нощна стража” е филм заснет по първия от трилогията романи на Сергеи Лукяненко ("Ночной Дозор", "Дневной Дозор", "Сумеречный Дозор"). Книгите са написани в традицията на жанра "фантастична притча" и до известна степен продължават стила на Михаил Булгаков от "Майстора и Маргарита".

Филмовата версия на "Ночной Дозор" се превърна в тотален хит в Русия, след като успя да задмине 5 пъти приходите на "Властелинът на пръстените - Завръщането на краля” още през първата седмица след премиерата си. Действието се развива в съвременна Москва. Повествованието описва хилядолетна борба между вампири и други свръхестествени същества, сред които естествено има лоши и добри образи.

“Нощна смяна” и “Дневна смяна” представляват две мащабни организации, които контролират баланса на свръхестествените сили през деня и нощта. Членовете на организациите се борят срещу свръхестествени гадини, които изпълзяват от мрака или пък бродят между хората и през деня.
Сподели.