Израелски пънкари - финалисти отпадат от "Евровизия" заради цензура? Гледай тук!

Pinterest LinkedIn +

Твърде вероятно е на международния финал на "Eurovision 2007" да не бъде допусната песента “Push the Button” на представителите на Израел Teapacks. Причината, поради която ска/пънк/фолк парчето вероятно няма да участва на финала, е "неуместното" политическо послание на песента.

Текстът на "Push the Button" засяга темата за ядрената програма на Иран, която жителите на Израел смятат за основна заплаха за сигурността на държавата си, тъй като лидерите на ислямската република нееднократно са заявявали намерението си да “изтрият Израел от картата на света”.

В текста, скандализирал комисията на международния конкурс, се казва: “Светът е пълен с терор / Ако някой направи грешка / ще ни очисти. /Откачените владетели се опитват да ни правят на глупаци / с демонично-технологична охота да ни напакостят”

(The world is full of terror/ If someone makes an error/ He's gonna blow us up to biddy biddy kingdom come/ There are some crazy rulers they hide and try to fool us/ With demonic, technologic willingness to harm.)

Все пак окончателното решение относно бъдещето на песента ще бъде взето през следващата седмица, предава ura-inform.com
Push The Button спечели конкурса за Евровизия в Израел с голяма преднина.

Push The Button Video:

Сподели.