Изпийте още една чаша кафе – без угризения

Pinterest LinkedIn +

Вече можем да пием кафето си спокойно - без угризения и без страх, че ще направим нещо фатално със здравето си.

Според изследване, целящо да установи здравните ползи от любимата напитка, кафето съдържа антиоксиданти и полезни вещества, които могат да подобрят здравословния ни статус.

Тук са 5 от доказаните ползи от кафето:

Тонизира

Кафето увеличава нивото на енергия и ни помага да преодолеем умората. Всичко това се случва благодарение на кофеина, който е най-употребяваното психоактивно вещество.

Изгаря мазнини

Знаете ли, че почти всички продукти за изгаряне на мазнини съдържат кофеин? Това е така, защото той увеличава скоростта на метаболизма с почти 11 процента.

Намалява риска от диабет тип 2

Китайски учени смятат, че кафето притежава три съставки, които могат да блокират токсичното натрупване на протеини, причиняващо заболяването. Съставките са кофеин, кафеена киселина и хлорогенова киселина.

Не е причина за сърдечни проблеми

Повечето изследвания разбиват на пух и прах мита, че кафето увеличава риска от сърдечни заболявания. Нещо повече, според учените консумацията на кафе намалява този риск при жените, разбира се, когато не се прекалява с количествата.

Подмладява и забавя процеса на стареене

Кафето съдържа голямо количество антиоксиданти, които подпомагат борбата със свободните радикали - една от основните причини за стареенето на клетките.

Сподели.