Изпълнителката на “Tazi Vecer” Светла Желева пристига в България

Pinterest LinkedIn +

Българката Светла Желева, която успя да завладее европейските класации с парчето “Tazi Vecer”, пристига в България. Известната българка ще остане няколко дни в страната. Натоварената й програма включва и участие в "Шоуто на Слави”, на 15 февруари.

Денят на влюбените (14 февруари), Светла ще прекара заедно с приятеля си, който е дипломат във Външно Министерство.

В момента “Tazi Vecer” е на 6-та позиция в класацията на най-авторитетното испанско радио “Maxima FM”, а съвсем скоро песента ще бъде издадена и във Франция.

Проектът на Светла Желева “Tazi Vecer” е създаден в Италия през 2004 година в резултат на сътрудничеството на двамата продуценти Паоло Сандрини (ко-продуцент на Джиджи Дагостино и DJ Рос) и Джанлуиджи Диан (ко-продуцент на проектите FAZ feat. Djan и Аlisa) и българската изпълнителка Светла. Младата певица е родена във Варна през 1979 г. Едва на осем, тя вече е започнала уроците по пиано и пее като солист в Детския хор на Варна. Светла говори български, руски, английски и италиански, учила е журналистика и актьорско майсторство. Била е и водеща в италианските канали RAI 1 и 2.

След промоцията на “Tazi Vecer” в Италия, Испания, Германия, Холандия и в други европейски държави, парчето успя да се изкачи до престижното 4-то място в “Dance Floor Chart” на MTV, както и в официалната класация на Стария континент за денспесни “European Dance Traxx”, под номер 73. Песента застана направо на първата позиция и в престижната италианска класация “Dance Directory”.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.