Излиза дългоочаквания албум на АХАТ - Made IN USA

Pinterest LinkedIn +

Днес - 19 май 2004 е официалната дата на издаване на дългоочаквания албум на АХАТ - Made IN USA. Легендарният албум, записан в периода юни-юли 1999 г. в Америка е в продажба на мултимедиен компактдиск, касета, видеокасета и DVD. Албумът е записан в студио Грег Райк Пръдакшън в Алтамонте Спрингс, Флорида.

Тонрежисьор е Дарън Шнайдър, работил по последните четири албума на Дийп Пърпъл (на три от които е и продуцент заедно с Роджър Глоувър). От фирма, специализирана в "беклайн" оборудване, са наети всички инструменти, нужни за записа. Дори в някои от песните може да се чуе звукът на хамънд органа на Джон Лорд (Дийп Пърпъл, Уайтснейк, Рейнбоу) и някои от барабаните на Йън Пейс (Дийп Пърпъл) – с част от тези инструменти АХАТ записват в легендарното студио.

Записите са смесени в Трансконтинентъл Студио в Орландо, Флорида – изключително модерен студиен комплекс, който работи за едни от най-скъпите американски шоубизнес проекти като Бекстрийт Бойс.Мастерингът на Made In USA e направен през август 1999 г. в Стърлинг Саунд Студио в Ню Йорк от Джордж Марино.

Звукозаписът на албума Made In USA е най-голямата инвестиция, правена от български музикален продуцент – само тази част от проекта е с бюджет около 200 000 долара!
Албумът съдържа 10 песни, между които вече добре познатия радиосингъл “You Are Nothing But A Dream”, в чийто видеоклип са използвани кадри от предаването “Море от любов”. "Made In USA" има и филмова версия, заснета от Global Films и режисирана от Маги Халваджиян. “Made In USA” е филм за рок група АХАТ, с участието на АХАТ, филм за един техен ден, за една репетиция. Камерите са разположени произволно из репетиционната. Слушаме песните, чуваме разговорите между музикантите. Улавяме атмосферата. Час по час.

Очаква се в началото на лятото АХАТ да направят голямо национално турне, включващо повече от десет града, на което да представят на живо песните от Made In USA.

Албумът е записан в периода юни-юли 1999 г.

В записите участват:

Звездомир Керемидчиев–Звезди – вокал
Антоан Хадад – китара
Антоний Георгиев–Тонто – клавишни
Даниел Ризов–Денис – бас
Юрий Коцев – барабани
Официален сайт на АХАТ
www.axat.net


Промоцията в Mountain View Village
Снимки: Harbour Island RecordsСподели.