Излиза “Chill Out Islands” - ембиънт, чил-аут и лаундж мюзик

Pinterest LinkedIn +

“Chill Out Islands” е първото издание, което излиза на българския пазар от каталога на Manifold Music – звукозаписна компания, създадена през 1989, която е специализирана в издаването на ембиънт, чил-аут и лаундж музика. Концепцията на “Chill Out Islands” е да събере на едно място музика за релаксиране от най-горещите места за забавление в света.

В случая това са най-известните плажове от земното кълбо – Ибиса, Сен Тропе, Бали, Хавай, Копа Кабана, местността Гоа в Индия, Мавритските острови и др. Защото след всеки бурен купон следват минути на релаксиране.

Специално за компилацията са селектирани най-въртяните от диджеите и заведенията парчета от съответното място. В обложката на “Chill Out Islands” може да бъде намерена и специална карта, на която са отбелязани местата, на които е звучала музиката. Имената на парчетата в компилацията говорят сами за себе си – “Wellness Feeling @ St. Tropez”, “Da Sun Is Gone @ Copa Cabana”, “Goa Jam (Indian Summer)”. Това е музика за отпускане, релаксация, медитиране и възстоновяваен на загубената енергия.
Сещате ли се за компилацията “Cafe del Mar”? Забравете за нея. Manifold Music е първата компания в света, която издава компилации с чил аут музика и като най-стара в този музикален жанр се пада нещо като “пра-родител” на всички останали копия.

Чил аут музиката става известна в края на 80-те години, когато започват да се организират и първите големи денс партита. Корените на новия музикален стил могат да бъдат открити още в началото на 70-те в творбите на изпълнители като Ной, Крафтверк, албумите от берлинския период на Дейвид Боуи или пионери в жанра като Браян Ино и Майк Олдфийлд. Дотогава обаче никой не предполага, че този тип електронна музика ще се наложи изключително много на музикалния пазар и дори ще доведе на появата на музикални компании, които са специализирани в издаването единствено на чил аут. Известната компилация “Buddah Bar” също е повлияна от чил аут музиката.
Накратко – “Chill Out Islands” е най-доброто от този музикален стил, което може да бъде намерено на българския пазар в момента.
Сподели.