Излезе седми студиен албум на Лени Кравиц

Pinterest LinkedIn +

Най-накрая Лени Кравиц издаде така чакания от всички негови почитатели седми студиен албум. Той е озаглавен “Baptism” (Virgin Records) и се появи на световния музикален пазар на 18 май 2004 г.Това е първата му колекция от оригинални нови записи след “Lenny” (2001) и вече се твърди, че е най-доброто, което е правил някога Кравиц.


“Baptism” (който e издаден у нас, от Анимато Мюзик/EMI) включва 13 трака, сред които е и пилотният сингъл “Where Are We Runnin’?”..
Лени Кравиц е автор, продуцент и аранжор на всички песни в албума. Самият той е изсвирил и по-голямата част от инструментите, включително бас и ударни. “Baptism” е един дълбоко емоционален и сантиментален албум, изпълнен с мощни акорди и прекрасни мелодии. Крайният резултат определено е поредното доказателство, че Лени Кравиц е един от най-добрите артисти, автори и продуценти в музиката днес.

“Baptism” е моето музикално и духовно прераждане. Той разказва за всичко това.” – споделя Лени Кравиц.

Освен първия сингъл, в “Baptism” са включени впечатляващите “Minster Of Rock ‘N Roll”, “Lady” и “California”, а специален гост в “Storm” е рапърът Джей-Зи.

За да представи новия си албум пред милионите си почитатели, Лени Кравиц обяви, че тръгва на световно турне, което ще стартира на 31 май от Холандия. В периода август - октомври той ще изнесе поредица концерти в САЩ.

До този момент Кравиц е успял да постигне страхотен успех. Всичките му сингли и албуми офицално са получили златен, платинен и мултиплатинен статус, а самият изпълнител е отличен с множество отличия, сред които “Грами”, награда за видеоклип от MTV и Американска музикална награда. През 2001 г. той дори постави рекорд в Грами-историята, спечелвайки за четвърта поредна година в категорията “Най-добър мъжко рокизпълнение” за песента си “Dig In” (предишните награди са за “Again”, “American Woman” и “Fly Away”). През 2003 г. Лени Кравиц беше номиниран за пети път в същата категория за “If I Could Fall In Love” от алубма “Lenny”.

Песните в “Baptism”:

Minister Of Rock ‘N Roll
I Don’t Want To Be A Star
Lady
Calling All Angels
California
Sistamamalover
Where Are We Runnin’?
Baptized
Flash
What Did I Do With My Life?
Storm
The Other Side
Destiny

Инфо: Virginia Records
Сподели.