Излезе новият албум на легендата Жан-Мишел Жар

Pinterest LinkedIn +

Точно преди 40 години излезе инструменталният албум "Equinoxe" – монументален концептуален проект, който създаде и откри напълно нов хоризонт в музиката. Визията на албума беше с не по-малко впечатляващ дизайн, дело на култовия художник Мишел Грейнджър. А сега пионерът на електронната музика Жан-Мишел Жар се завръща с новия си проект, озаглавен "Equinoxe infinity", изграден върху музикалното наследство на първия албум.

Основната идея в албума е свързана с развитието на новите технологии и на изкуствения интелект, както и с последствията за човечеството от това. И за първи път Жан-Мишел Жар избира графичната визия на албума като отправна точка за целия творчески процес.

Когато през 2017 г. музикантът беше отличен с медала "Стивън Хокинг" за научна комуникация, самият проф. Стивън Хокинг споделя с него убеждението си, че ще дойде време, когато човечеството ще трябва да се премести на друга планета, ако иска да оцелее като вид.

След половин век в авангарда на световната електронна музикална сцена Жан-Мишел Жар интегрира в новия албум част от емблематичното звучене на "класическия Жар" с нови електронни "диалогови формати" и ритмични образци, за да създаде новата си поетична визия за бъдещето на света ни.

Сподели.