Излезе книга за живота на Емил Димитров

Pinterest LinkedIn +

На 30-ноември в столичното заведение Тифани официално бе представена книга, посветена на легендарния български изпълнител Емил Димитров. Томът, озаглавен "Емил Димитров", представлява сборник с разкази на приятели, колеги и почитатели на изпълнителя и се продава заедно с компактдиск, който съдържа шлагери на звездата на българската естрада.

Промоцията стана повод да се съберат близки, роднини и колеги на певеца, както и хората, работили по книгата, за да споделят спомените си за певеца пред журналистите, поканени на събитието. На импровизираната сцена имаше видеостена, на която се завъртяха два слайда - единият посветен на певеца, а другият - на приятелството му с Богдана Карадочева.

Домакин на събитието беше радиоводещият Тома Спространов. Между гостите, които споделиха по няколко думи за Емил Димитров, бяха Богдана Карадочева, Стефка Берова, Антонина Симеонова (изпълнителен директор издателство "Импулс"), Атанас Янкулов (собственик на музикалната компания Stars Records, реализирала CD-то), Георги Гълов (автор на книгата), както и синът на певеца.


Там беше и шефката на БГ Радио - Ана-Мария Тонкова
Снимка: Avtora.com

"Ужасно се радвам, че излиза книгата. Създадена е с много любов и усилие. По този начин самите ние отново се докоснахме до творчеството му и се радваме, че можем да го споделим с читателите. Всеки ще намери в тази книга нещо за себе си. Историята ни учи, че нещо се помни, когато е написано на хартия, и искам тази книга да остане точно това", споделя специално за Аvtora.com синът на Емил Димитров, който носи името на баща си.

Книгата е дело на издателство "Импулс" и полага начало на идеята да се увековечат българските таланти в поредица от книги.
Всички снимки в книгата са от личния архив на сина на Емил Димитров. Спомените за певеца са събрани и подредени от   писателя Георги Гълов.

Сподели.