Изкуството да гледаш музикални видеа

Pinterest LinkedIn +

Част от ежедневието на всеки от нас е дежурното влизане в YouTube, придружено от пускане на поредната любима нова песен и видеото към нея. Разбира се, можем да я чуем и по радиото или без съотвената визуализация, но нека си признаем – без клип не е същото!

Зареждайки поредното видео наскоро, се замислих над нещо: дали клиповете не са способни да променят света и ако да – как?

Представете си следната ситуация: след като сте изгледали вече споменатия нов любим клип, измествате курсора в дясната половина на екрана и се потапяте в света на така наречените "музикални предложения, избрани специално за вас". Придавали ли сте някога голямо значение на кликовете си? Ако не сте, може би трябва да започнете.

Освен вас още минимум няколко милиарда души кликат неуморно всеки ден. А както знаем всички, потреблението е майка на развитието. В нашия случай "децата" са всички известни (и не толкова) cover-artists, make-up tutors, модели и всевъзможни коментатори, градящи кариерите си на основата на вашето гледане на музикални видеа.

Един ден стоиш пред камерата на компютъра си или на телефона на приятел и разкриваш с подръчни материали таланта си пред света, а на другия пристъпваш елегантно по червен килим, облечен от най-известните дизайнери. Защото потреблението е майка на развитието!

Не ми вярвате, че с няколко клика можете да създадете известна личност?

Ще ви дам само няколко примера за таланти, изгрели под светлината на домашния компютър или на светкавицата на мобилния телефон: Джъстин Бийбър (Justin Bieber), Кейт Ъптън (Kate Upton) и Рей Уилям Джонсън (Ray William Johnson).

Бийбър е започнал да създава домашни видеа още на 12-годишна възраст и благодарение да усърдието си и на вашите кликове успява да подпише с голяма звукозаписна компания още преди да е достигнал възраст за шофьорска книжка.

Кейт Ъптън, от друга страна, започва звездния си път на баскетболен мач. Всички сме виждали видеото, заснето от мобилен телефон, със заглавието Kate Upton Teaches How to Dougie at the Clippers Game, трансформиралo милионите кликове в YouTube в милиони в банковата й сметка.

Рей Уилям Джонсън просто е искал да стане адвокат, но явно многото лекции са го пратили пред камерата на компютъра. Там, както знаем, може да бъде особено убедителен... и забавен. Неусетно започва да продуцира свое собствено YouTube шоу, в което коментира популярни и забавни видеа. Днес Джонсън работи в телевизионно студио върху собствена ситком идея. А можеше да е адвокат!

Това е реалността на нашето време. Всеки може да стане известен. Или по-скоро – можем да направим известен всеки. Не подценявайте силата на кликовете си, но кликайте внимателно – избирате следващите идоли за себе си и за хората около вас!

Сподели.