Издават D2 в чужбина. Групата подготвя грандиозен концерт

Pinterest LinkedIn +

Песента на Д-2 “Завинаги” е включена в компилацията “Fotbolls Feber”, която излиза в Скандинавия и е посветена изцяло на Европейското първенство по футбол. Компилацията се издава от Bonnier Music – най-голямата независима музикална компания в Скандинавия.


На цели два диска са събрани най-големите футболни хитове за това лято. Първият диск включва всички нови и познати скандинавски футболни химни, а във втория са събрани любими фитболни парчета на футболните фенове от цял свят, както и официалните песни за Евро’04. Именно във втория диск България е представена от Д-2 и “Завинаги”.

Сред останалите имена в компилацията се открояват Рики Мартин с “La Copa De La Vida”, Дайдо, Анастейша, Дарио Джи, Лайтнинг Сийдс, Мано Негра и Ню Ордър. “Завинаги” е българският химн за Европейското първенство по футбол и е подарък за националите преди началото на шампионата в Португалия.

Песента е продуцирана от БГ Радио, а проектът за нея е подкрепен от Българския футболен съюз и Министерството на младежта и спорта. Музиката, текстът и аранжиментът са на групата, а като бек-вокали участват Ваня Костова и Нина Николина. Етно-групата Исихия участва в парчето с гайди.
Д-2 заснеха клипа към песента на тренировъчната база в Панчарево, заедно с момчетата от националния ни отбор точно преди контролата им с Русия. По време на снимките Дичо би 10 дузпи на вратаря Здравков и успя да отбележи един гол.

В момента Д-2 подготвят грандиозен концерт, който ще се състои на 11 юни на площад Батенберг. Именно там ще бъде и официалното представяне на “Завинаги” пред публика. Веднага след това групата ще се затвори в студио, за да продължи работата по третия си албум.

Сподели.