Избираме Миро и "Българската песен в Евровизия 2010"

Pinterest LinkedIn +

На 28 февруари българските зрители ще изберат коя песен да представя страната в тазгодишното издание на конкурса "Евровизия 2010".

Прякото предаване от зала 2 на НДК ще започне в 20:30 часа по БНТ. За първи път в историята на "Българската песен в Евровизия", зрителите ще могат да гласуват по време на цялото телевизионно шоу. Така феновете, на която и да е от 5-те песни, няма да е необходимо да изчакват нейното изпълнение, за да я подкрепят.

Според регламента на конкурса, може да се изпращат само по 5 sms-a и да се правят по 5 обаждания от един телефонен номер. Също толкова ще бъдат и гласовете, които ще се зачитат от стационарен телефон. Обаждания през скрит номер няма да бъдат приемани, гарантират от фирмата, ангажирана с провеждането на вота.

Песните, измежду които ще могат да избират зрителите, са Eagle, "Моят поглед в теб", Twist & Tango, "Остани!" и "Ангел си ти".Гости на финала на "Българската песен в Евровизия 2010" ще са музикантите от Акага и Deep Zone Project. Солистите на Акага - Деси и Венелин, ще изпеят някои от най-популярните песни, печелили "Евровизия" през годините. Ще прозвучат парчета на ABBA,  Дана Интернешънъл, Елена Папаризу, Дима Билан, Александър Рибак и др.

Специално за шоуто в зала 2 на НДК, родните участници в "Евровизия 2008" - Deep Zone Project, са подготвили микс от вечни български хитове, сред които такива на Лили Иванова, Емил Димитров, Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Щурците, ФСБ и др.

Парчето-победител в "Българската песен в Евровизия 2010" ще бъде изпълнено от Миро по време на втория полуфинал на международния конкурс, който ще се състои на 27 май в Ослo - столицата на държавата-победител от "Евровизия 2009".Само 10 от всички песни, взели участие в "Евровизия 2010", ще се класират за финала на музикалната надпревара, който е на 29 май.

Миро бе избран да представлява България на "Евровизия 2010" след допитване до 51 музикални специалисти и институции. Именно този подход е част от новия регламент, който БНТ прие тази година.

TV Наблюдател: Евровизия Made In BG >>

Чуй 5-те предложения за "Българската песен на Евровизия 2010" >>

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.