„Избави се от тревожността“ - Д-р Джъдсън Бруър

Pinterest LinkedIn +

Информация за автора

Д-р Джъдсън Бруър е мисловен лидер в областта на промяната на навиците и „науката да владеем себе си“, комбинирайки над 20-годишния си опит в обучението по осъзнатост със своите научни изследвания. Дой е директор на Отдела по изследвания и иновации в Центъра по осъзнатост и доцент по поведенчески и социални науки и психиатрия в Колежите по обществено здраве и медицина към университета „Браун“. Също така е и научен сътрудник към Масачусетския технологичен институт. Психиатър и международно признат експерт по обучение в осъзнатост с цел лечение на пристрастявания, Бруър е разработил и изпробвал иновативни програми за осъзнатост с цел промяна на навиците, включващи както присъствени, така и основани на електронни приложения лечения за тютюнопушене, емоционално преяждане и тревожност. Изучавал е също така и неврологичните механизми, на които се основава осъзнатостта, с помощта на изследвания с функционален магнитно-резонансен томограф и неврофийдбек. Обучавал е американски олимпийци и треньори, чуждестранни правителствени лица, а работата му е била представяна в предаването „60 минути“, TED (четвъртата по гледаемост беседа за 2016 г., с над 14 млн. гледания), сп. „Тайм“ (топ 100 нови здравни открития за 2013 г.), „Форбс“, „Би Би Си“, Националното обществено радио, „Ал Джазира“ (документален филм за изследванията му), „Бизнесуийк“ и други. Работата му е финансирана от Националните здравни институти, Американската кардиологична асоциация и др. Д-р Бруър е основал „Майнд Сайънсес“, за да пренесе в ръцете на ползвателите своите основани на клинични доказателства открития, свързани с тревожността, преяждането, тютюнопушенето и други видове поведенчески промени (вж. www.drjud.com за повече информация). Той е автор на „Зависимият ум: от цигарите, през смартфоните до любовта – защо се „закачаме“ и как да се преборим с лошите навици“ (Ню Хейвън: „Йейл Юнивърсити  Прес“, 2017 г.).

Откъс

Тревожността е навсякъде. Винаги е била. Но през последните няколко години тя започна да доминира в живота ни както може би никога досега.

Моята история с тревожността започва доста по-далеч в миналото. Аз съм лекар – по-точно психиатър. Едва след дългогодишна борба да помогна на моите пациенти да преодолеят тревожността си и след като постоянно изпитвах чувството, че пропускам нещо важно в лечението им, успях да направя връзката между тревожността, неврологичните изследвания в лабораторията ми, свързани с промяната на навиците, и собствените ми панически атаки. Тогава всичко се промени. Получих просветление, когато осъзнах, че една от причините толкова много хора да не осъзнават, че са тревожни, е начинът, по който тревожността се прикрива зад лошите навици. Сега мисля, че много повече хора са напълно наясно с тревожността си, независимо дали се опитват да преодолеят определен навик, или не.

Книгата „Избави се от тревожността“ от Д-р Джъдсън Бруър, можете да закупите чрез сайта на Издателство Изток - Запад.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.