Южноафриканка грабна короната на "Мис Вселена"

Pinterest LinkedIn +

Деми-Лий Нел-Питърс от ЮАР грабна короната в тазгодишното издание на конкурса за красота "Мис Вселена". За първа подгласничка беше избрана 22-годишната "Мис Колумбия" Лаура Гонсалес, а за втора − 21-годишната "Мис Ямайка" Давина Бенет.

Победителката, която има диплома в сферата на бизнес мениджмънта, впечатлила журито с позицията си по проблема за равнопоставеността на мъжете и жените в обществото. "На някои места жените получават 75% от заплащането на мъжете за същата работа и същото време. Не мисля, че това е правилно" − коментира 22-годишната Нел-Питърс. Според нея носителката на титлата би трябвало да може "да преодолява страховете си" и да помага на другите жени да правят същото.

"Мис Вселена" 2017 ще получи заплата за година напред, както и апартамент в Ню Йорк и договор за реклама, в рамките на който ще пътува по света и ще участва в благотворителни събития.

В популярния конкурс за красота, който се провежда за 66-ти път, участваха рекорден брой претендентки за короната - 92. За първи път в историята на конкурса в него участваха и момичета от Камбоджа, Лаос и Непал.

Тази година финалът на надпреварата се проведе в Лас Вегас. България бе представена от 19-годишната Николета Тодорова от София, която учи археология в Софийския университет.


Сподели.