Истината за раждането на дъщерята на Николета Лозанова и Валери Божинов

Pinterest LinkedIn +

Едва ли в момента има по-обсъждано дете в България от дъщерята на Николета и Валери Божинови.

Появата на бял свят на малката Никол предизвика редица спекулации сред българските медии относно здравословното състояние на популярната й майка, като най-разпространеният слух бе около получената от Николета сериозна инфекция и усложнения след раждането.

Според гинеколожката на плеймейтката обаче, истината е съвсем друга. Раждането на детето е протекло съвсем нормално, без никакви усложнения. По преценка на лекарския екип от Първа АГ болница "Св. София", където е родена наследничката на Валери Божинов, Николета е останала 10-11 дни, при нормален престой от една седмица, но не заради инфекция, а заради наложилото се преждевременно отваряне на околоплодния й мехур.

Секциото е било планирано за 6 април, но поради по-ранната поява на Никол (в 12:26 часа на 1 април), Лозанова е трябвало да удължи престоя си в болницата с няколко дни. През това време тя стриктно е спазвала всички предписания на практикуващите лекарите и е приемала антибиотиците, които са й били давани, като през цялото време не е имала никакви капризи и претенции.

Фактите бяха оповестени в "Станция Нова" от самата гинеколожка на Николета и заместник-директор на "Св. София" - д-р Валентина Григорова.

Сподели.