Истина е! Задава се Grand Theft Auto V

Pinterest LinkedIn +

Grand Theft Auto V е в процес на разработка, а дебютният трейлър на играта ще направи своята премиера на 2 ноември, разкриха издателите на хитовата екшън адвенчър поредица с отворен свят и рейсинг елементи Rockstar Games чрез обновената начална страница в официалния си сайт.

Спекулациите във връзка с разработката на GTA V стартираха още в началото на годината, а през март, когато се състояха серия кастинги, се заговори, че проектът носи кодовото название Rush. Към момента липсват каквито и да било подробности във връзка с геймплея на новата игра, която се явява продължение на издадената през 2008 г. Grand Theft Auto IV.

Наскоро Rockstar разкриха, че продажбите на заглавието, произведено от Rockstar North за Xbox 360, PlayStation 3 и PC, са надхвърлили 22 млн. копия, с което общото количество изкупени бройки от всички игри от поредицата е достигнало 114 млн. Според анализаторите на гейм индустрията, GTA V има потенциала да пласира между 25 и 27 млн. копия през първата си година на пазарите в цял свят.

През октомври 2011 г. се навършват точно десет години от рилийза на Grand Theft Auto III за PS2 - най-продаваната видео игра на 2011 г. и най-високо оценената PS2 игра на всички времена. По този повод Rockstar ще издадат мобилна версия на заглавието, съвместима с определени мобилни телефони и таблети, захранвани с iOS и Android OS, в това число iPad 2, новия iPhone 4S, HTC Evo 2, Motorola Atrix, Samsung Galaxy S2, Droid X2, LG Optimus 2X, Samsung Galaxy Tab 10.1 и др.

В тази връзка компанията пуска на пазара и лимитирана серия умалена фигура на Клод в мащаб 1:6, която ще може да бъде закупена срещу $150.

Сподели.