Българи получиха "Латино Грами" (видео)

Pinterest LinkedIn +

Български фолклорни композиции бяха удостоени с престижната музикална награда "Латино Грами"!

На церемонията за връчване на статуетките за най-високи постижения на испаноезични изпълнители, която се проведе на 15 ноември в Лас Вегас, като най-добър фламенко албум на годината беше отличен "Al Este Del Cante". Проектът на испанския изпълнител Арканхел (Arcangel) е записан съвместно с българския хор "Еструна" с диригент Георги Петков.

Албумът съчетава фламенко и български фолклор, както и оригинални композиции на изпълнителите. В него са включени популярни българския фолклорни песни като "Лале ли си", "Кузум Еленке", "Мъри Радо" и "Дъмбата". Вокалните аранжименти са на диригента на хора.

Сред големите победители на вечерта попаднаха и испанската певица Росалия и Виктор Мануел, които си тръгнаха с по две отличия. Росалия спечели в категориите "Най-добра алтернативна песен" и "Най-добро ърбън фюжън изпълнение" за хита си "Malamente".

По време на церемонията, която беше предавана на живо в САЩ, зрителите пред малкия екран и тези в залата станаха свидетели на страхотни сценични изпълнения. Вечерта беше открита със съвместно изпълнение на трима популярни изпълнители - Марк Антъни, Уил Смит и Бад Бъни, които представиха за първи път по телевизията общата си песен "Está Rico".


Сподели.