Искат да премахнат Metallica от феста Гластънбъри заради ловджията Джеймс Хетфийлд

Pinterest LinkedIn +

Интернет кампания се обяви срещу участието на легендарната банда Metallica на музикалния фестивал в Гластънбъри, който ще се проведе в края на юни 2014 година.

Самият анонс, че рокаджиите ще бъдат хедлайнери на събитието, бе посрещнат със смесени чувства от пуританите на Албиона. Сега обаче проблемите на Metallica са свързани с хобито на фронтмена Джеймс Хетфийлд (James Hetfield).

Лидерът на бандата определя себе си като "страстен ловец", който обича да пътува по света и да участва в авджийски експедиции за стрелба по мечки.

Убиването на животни за удоволствие изглежда е достатъчна причина да бъде сформирана Facebook група, чиято цел е да събере достатъчно хора, които да убедят организаторите на фестивала, че Metallica нямат място на Гластънбъри.

В същото време барабанистът Ларс Улрих (Lars Ulrich) къде на шега, къде насериозно заяви с коя песен ще почне сетлистът на бандата там.

"През 2008 година Jay-Z почна с Wonderwall на Oasis. Може би и ние трябва да започнем с тази песн.", заяви Улрих, иронизирайки факта, че публиката на Гластънбъри обожава бритпоп титаните.

Сподели.