Искаш ли да нахраниш динозавър? Направи го с National Geographic Augmented Reality в Mall of Sofia

Pinterest LinkedIn +

Между 8 и 11 март 2012 г. за първи път в България ще бъде представена интерактивната 3D продукция National Geographic Augmented Reality на световния документален телевизионен канал за научнопопулярни филми и предавания, създадена на базата на т. нар. увеличена, разширена или добавена реалност (терминът Augmented Reality няма утвърден и точен превод).

След като премина през Унгария, Кувейт и Франция, National Geographic Augmented Reality ще стане достояние на столичани напълно безплатно в периода 10:00 ч. на 8 март – 22:00 ч. на 11 март на последния етаж в Mall of Sofia.

Посетителите ще имат възможността да се "слеят" с дивата природа и преживеят природни явления, като например да докоснат светкавица, да влязат в окото на буря, да стъпят на друга планета, да нахранят праисторически динозавър или да погалят тигър.

Най-добра представа за това, което представлява National Geographic Augmented Reality, дава този видеоклип, заснет в края на миналата година в Лондон. Инсталацията, която ще бъде показана в София, също е дело на британска дигитална компания.


Сподели.