Iron Man 3 не се даде на The Great Gatsby в американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

След като регистрира втория най-касов дебют в САЩ в историята на киното с приходи от $174 млн., мегапродукцията на Marvel - Iron Man 3 - запази лидерството в боксофис класацията и седмица след премиерата си въпреки спада в постъпленията от продадени билети с близо 60% до $72 млн. и надминалия очакванията на анализаторите успех на The Great Gatsby.

Екранизацията по класическия роман на Франсис Скот Фицджералд с Леонардо Ди Каприо в ролята на Гетсби инкасира $51 млн., след като най-оптимистичните прогнози за дебютния боксофис на лентата, режисирана от Баз Лурман, не надхвърляха $45 млн.

Така The Great Gatsby почти изравни боксофиса на Moulin Rouge ($57 млн.) - най-успешния проект на австралийския режисьор, отличен с няколко награди Оскар.

Филмът, с който бе открито 66-тото издание на международния филмов фестивал в Кан, е привлякъл в кинотеатрите в САЩ и Канада с 18% повече жени отколкото мъже, а около една трета от всички зрители са били на възраст под 25 години, сочат данните на Warner Bros.

С десетократно по-скромни приходи ($5 млн.) на трето място в класацията се нареди черната екшън комедия Pain & Gain с Марк Уолбърг, изпреварвайки с по-малко от $100 000 поставената на четвърто място премиерна лента Peeples с участието на Кери Уошингтън.

Бейзболната драма "42" с Харисън Форд заема пето място с приходи от $4 700 000.

Сподели.