Iron Maiden завзеха 9 от 10 позиции в чарт за албуми

Pinterest LinkedIn +

В скандинавските класации се наблюдава интересен феномен покрай скорошен мега-концерт на Iron Maiden в Швеция, съобщава Metalhammer.

В събота, 9 юли, титаничната метъл банда е изнесла впечатляващ концерт на стадиона Ullevi Stadium в Готенбург, Швеция. На концерта са присъствали над 57 000 фена, счупвайки досегашните боксофис рекорди. Събитието е било предавано наживо по националната телевизия на целия скандинавски полуостров - подобно нещо се случва за първи път от Live Aid (1985 г.) насам. В резултат на това шведските класации, които току-що са били публикувани за тази седмица, показват най-невероятните чартови позици, някога отбелязвани от която и да било група.

Швеция подрежда албумите по две класации - чисто нови албуми на пълна цена и каталогизирани албуми на средна цена. В момента Iron Maiden държат девет от десетте места в Топ 10 за каталогизирани албуми - подвиг, който няма равен на себе си в историята на чартовете. Официалната класация изглежда така:

1. Iron Maiden - Number Of The Beast
2. Iron Maiden - Edward The Great - Greatest Hits
3. Iron Maiden - Iron Maiden
4. Iron Maiden - Piece Of Mind
5. Iron Maiden - Killers
6. Iron Maiden - Powerslave
7. Iron Maiden - Live After Death
8. Lars Winnerback Och Hovet - Sondermarken
9. Iron Maiden - Seventh Son Of A Seventh Son
10. Iron Maiden - Fear Of The Dark

В момента Iron Maiden са на турне в Америка като специални гости на Ози Озбърн (Ozzy Osbourne) и Black Sabbath на Ozzfest-а. Освен това групата ще изнесе и един концерт в Хамърсмит на 2 септември за набиране на средства за бившия си барабанист Клайв Бър (Clive Burr), който страда от множествена склероза.

Сподели.