INXS се разделиха с JD Fortune, представят нов вокалист

Pinterest LinkedIn +

Австралийската рок банда INXS, която поднови звукозаписната си дейност през 2005 г. след осемгодишно прекъсване, провокирано от смъртта на Майкъл Хъчинс, а през 2010 г. издаде компилацията с презаписани с гост-вокалисти версии на някои от най-големите си хитове - Original Sin, обяви края на съвместната си дейност с JD Fortune – победителят в ТВ шоуто Rock Star: INXS, организирано от групата с цел намирането на титулярен нов вокалист.

Switch от 2005 г. е единственият дългосвирещ запис на музикантите с Fortune, който участва и в презаписаната версия на The Stairs, включена в Original Sin. Заедно с него, през 2007 г. INXS осъществиха турне в Европа, което бе първото и единствено до момента с дата в България.

38-годишният канадец бе освободен от ангажиментите си към INXS и преди 3 години, когато сподели публично, че е оставен "съвсем сам и бездомен" от колегите си. Разликата между тогава и сега е, че този път INXS направиха официално изявление, с което съобщават на феновете си, че спекулациите в тази връзка са верни и групата действително възнамерява да продължи напред без JD Fortune.

"Бихме искали да му благодарим за всичките ни съвместни спомени и да му пожелаем успехи във всичко, с което ще се заеме оттук нататък", завършва публикацията, разпространена чрез официалния сайт на музикантите. Пак там е поместен и първият сингъл на INXS с нейния нов вокалист - Tiny Summer, който предстои да бъде представен официално.

Сподели.