Интервю с Hatebreed

Pinterest LinkedIn +

На 9 юни култовата американска група Hatebreed изнесе първия си концерт в България, сбъдвайки мечтата на стотици верни фенове. Дни след събитието шоуто се коментира като незабравимо и "размазващо", а нетърпението около появата на новия албум "Supremacy" расте.

За него и за музикалната си кариера изобщо Джейми Джаста (Jamey Jasta) и Шон Мартин (Sean Martin) от Hatebreed разказаха пред камерата на предаването "Фрактура" в едно интервю, което водещият Васко Катинчаров предостави ексклузивно на Avtora.com.
     
.: В момента записвате новия си албум озаглавен “Supremacy”. Какво можем да очакваме от него?

Jamey: Записите вече са направени, като в момента преслушваме отново материала, за да изберем най-добрите песни, които ще влязат в албума. Мога да заявя, че саундът е убийствен, защото го правихме със Zeuss, който работи с нас и върху предишния ни албум. Той ще миксира траковете и този път само той е ангажиран със звукозаписа, защото за предните ни два албума разчитахме и на други хора, а така нещата стават по трудни за контролиране. Относно самите песни - те са много ударни и всяка една от тях има послание в текста си. Хората ще получат това, което очакват от нас – бърза и брутална музика, но в съчетание със смислени текстове. Може би всеки музикант твърди същото, но аз вътрешно чувствам, че това е най-добрият ни албум, който сме правили досега.

.: Очаквахте ли да бъдете номинирани за престижните награди Грами?

Jamey: Страхотна изненада. Ти какво смяташ, Шон?
Sean:  Това беше невероятна изненада за нас. Усещането е много яко и, въпреки че не спечелихме, се чувствам много горд с групата. Да загубиш от Мotorhead си е чест. Самият факт, че си номиниран в една категория с такива легендарни групи е признание за труда ти. Това значи, че Академията ни е забелязала и оценява това, което правим с Hatebreed.

.: Jamey, какво е усещането да бъдеш водещ на легендарното метъл предаване Headbangers Ball?

Jamey:  Много е яко. Щастлив съм, че работя там и мога да комуникирам с толкова групи, които идват в предаването. Радвам се, когато бандите получават популярност чрез шоуто, защото на всичката тази агресивна музика й трябва място,  където да й се пускат клиповете. Иначе Америка е консервативна и някои неща стават трудно, а и метъла не е за всеки. Аз самият вече от 3 години съм водещ на  Headbangers Ball и се опитвам да помагам на бандите с каквото мога.

.: Чувствате ли се като успяла група?

Jamey: Да, чувстваме се. Ние сме от групите, които имат клипове и постоянно ходим по турнета вече цели 10 години. Ако трябва да го перифразирам ние сме щастливци, които осъществяват мечтите си. Постоянно развиваме нашата музика с всеки следващ албум. Да, ние сме успяла група.


Jasta и Martin с Васко Катинчаров (в средата)

.: Вече 10 години сте в музикалния бизнес, какво е най-важното, което научихте за това време?

Jamey: Много са нещата. Може би най-важното като цяло е ... Опитвай се да се учиш постоянно от уроците, които ти дава животът. Това е. Аз самият бях млад и наивен тийнеджър, който мечтаеше да бъде в известна група и да свири по света. По-късно разбрах колко труд изисква това и че трябва постоянство. Също и хора,  на които да разчиташ. За всичко това човек трябва да положи много усилия. 

.: Кои са най-неприятните моменти, които сте преживели докато сте били на сцената?

Jamey: В момента не се сещам. Досега сме имали късмет. Един фен се опита да ме целуне на сцената. (смее се)... Всъщност той искаше да целуне Шон, но той му избяга доста бързо.

Sean: Да, и после бързо слезе от сцената..
Един път свирихме в Германия и за малко не умряхме от токов удар на сцената. За малко да забравя за това. Бяхме в малък клуб, публиката беше полудяла и изведнъж басиста ни Бийти полетя назад, защото токът го метна на два метра.
Това е сериозно нещо.

.: Представете си, че записвате албум само с кавъри. Какви групи бихте си избрали?

Jamey: В интерес са истината ние вече работим над албум с кавъри на Metallica , Crowbar, Obituary, Madball... Шон, какво още беше.. ?

Sean: D.R.I, Cro-Mags, Negative Approach ..много са.

Jamey: Sick of it all. Надявам се да издадем диска в началото на 2007 година

.: Кой беше най-тежкият момент за бандата, който успяхте да преодолеете?

Jamey:  Мисля, че това беше през 2001 година, когато имахме проблем с компанията си и трябваше да си търсим нови издатели. Имахме проблеми вътре в групата, а за капак бяхме и на ръба на финансова криза и всичко това беше много труден период за Hatebreed.

.: Кой е Jamey Jasta извън имиджа му, който хората знаят от медиите?

Jamey: Няма такъв Jamey Jasta. Аз нямам личен живот. Двайсет и четири часа в денонощието, аз съм част от групата, която ме е лишила от собствения ми личен живот. (смее се). По цел ден съм ангажиран само с групата.

.: Кой е най-добрият слух, който сте чували за себе си?

Jamey: Това, че всичките ми зъби са пластмасови. Този слух си го бива. Може да не са най-прекрасните, но поне са истински...

.: Извън Hatebreed се занимаваш с много други неща. Разкажи ни за проектите си Icepick, Kingdom of Sorrow и за собствения си лейбъл  Stillborn records.

Jamey: С лейбъла ми всичко върви чудесно и скоро ще издадем соловия албум на Vinnie Stigma от Agnostic Front като аз съм продуцент на диска. Шон е гост в албума и сега ще го попитам какво смята той.

Sean: Албумът на Vinnie е просто невероятен. Истински уличен пънк-рок запис. Не го пропускайте като излезе.

Jamey: Трябва да добавя, че върху този албум работих с Phil Calvano oт Monster Magnet и със самия Vinnie. Тримата свършихме добра работа. Смятам, че албумът ще се хареса както на феновете на Agnostic Front, така и на тези на Rancid, Social Distortion и Dropkick Murphys. Освен това, лейбълът ми наскоро издадохме албума на един от страничните ми проекти Icepick като в момента навсякъде тече промоционалната му кампания. С другият ми проект Kingdom of Sorrow ще издадем дебютния си албум догодина. В тази група сме само двамата с Кirk, когото хората познават от Crowbar и Down. Това е за момента.

.: Представете си, че решите да прекратите кариерата на Hatebreed, бихте ли се пробвали в порно индустрията както направи Even от Biohazard?

Jamey: Най-вероятно – не. (смее се) Имам малка дъщеричка, а и родителите ми са.... да кажем консервативни. Ами ти, Шон?

Sean: Не бих се снимал.

.: Защо не, Шон ?

Sean: Малко ще ми e неудобно, някой да ми “ръга” камера в лицето, докато правя секс.. (смее се).

Сподели.