Hatebreed изнесоха запомнящ се концерт в София

Pinterest LinkedIn +

Снощи, 9-ти юни, известната американска група Hatebreed изнесе концерт в столичния клуб Black Box. Концертът беше първи за групата в България, но премина на най-високо ниво с перфектен звук и организация от страна на организаторите - Re-Act.

 Самото шоу започна с час закъснение от обявения начален час 18:30. Първи на сцената се качиха българите Death Squad, които водени от своя фронтмен Мечката, показаха защо са избрани да свирят на този концерт. Стегнат 30 минутен сет, като бандата изсвири повечето от парчетата от дебютния си диск “Commitment Punishment”.

Публиката постепенно започна да пълни залата и около 500 души бурно аплодираха появата на втората съпорт банда за вечерта. Сърбите Fullsize вече няколко пъти свирят в България и публиката е добре запозната с творчеството им. Техният метълкор буквално взриви залата и логично се стигна и до традиционната проява “wall of death” преди една от песните им.

Като гост за едно от парчетата взе микрофона и Аца от друга добре позната сръбска група Hitman. Вдигнали високо градуса в залата с безупречното си представяне, Fullsize слезнаха от сцената след 30 минути свирене, под заслужените аплодисменти на тълпата. След кратка настройка на инструментите дойде ред и на третата съпорт група за вечерта. Македонците Smut дадоха най-доброто от себе си в интензивен 20 минутен сет, като техния вокал гордо се разхождаше с фланелка на култовите блек метъли Venom.

Хората в залата вече наброяваха около 700 и с нетърпение скандираха името на хедлайнерите. Точно в 21:30 светлините изгаснаха и касапницата започна. Водени от неуморния си фронтмен Jamey Jasta Hatebreed излезнаха с новия си втори китарист Frank Novinec, за да покажат на всички, защо са сочени за номер едно в стила си. Шоуто на американците, които целево бяха облечени с тишърти на легендите Black Sabbath,  започна с парчето “Tear It Down”, която премина в “Straight to Your Face”.

Постепенно групата разходи феновете из всичките си три албума като редом до по-новите си песни като “Facing What Consumes You”, “Live For This” и  “Beholder of Justice”, Прозвучаха и добре познатите “Before Dishonor”, “Driven By Suffering” и  “World Apart”  от дебютният им албум “Satisfaction Is The Death Of Desire” от 1997 г. В кратките паузи на утраинтензивното шоу Jasta  няколко пъти напомни на феновете, че на 29 август ще настъпи апокалипсис, защото излиза новия им албум “Supremacy”. Времето неусетно мина и Hatebreed обявиха последната песен за вечерта - “I Will Be Heard”. Без бис и след 80 минути високоскоростен мошинг групата слезе от сцената с обещанието, че пак ще дойде.

Следващите няколко минути бяха неописуеми заради екзалтираните възгласи “Hatebreed, Hatebreed...” от страна на публиката. Така за едни този 9-ти юни ще остане като първия ден от Световното по футбол, а за онези 700 души, като денят, в който машините Hatebreed им “отнесоха” главите.

Сподели.