Instagram ще чисти фалшивите коментари и последователи с изкуствен интелект

Pinterest LinkedIn +

Instagram започва сериозна битка с фалшивите коментари, последователи и "харесвания" в платформата си. Компанията ще използва изкуствен интелект, за да осигури по-прозрачна и коректна среда за коректните потребители, съобщава Pixelmedia.bg.

Instagram започва да премахва от профилите на всички потребители последователи, които използват автоматизирани приложения тип "последвай ме, за да те последвам и аз". Обикновено тази практика след това включва премахване на последването. Идеята да изглежда, че е единият профил има много повече последователи, отколкото самият той следва, и да създаде впечатление, че е много популярен.

Ще се премахват и фалшиви коментари, рекламни коментари, спам, ботове за "харесвания" и др. Освен това Instagram ще предупреждава профилите, които нарушават, и ще им дава кратко време да се коригират. Ако не го направят, може да се ограничи достъпът им до определени функции на платформата.

Много потребители ще забележат, че броят на последователите им ще спадне. От Instagram казват, че това не означава, че са нарушили нещо, а просто са премахнати фалшивите профили и вече имат по-реална бройка последователи.

Голяма роля за всичко това ще има нов изкуствен интелект и машинно обучение. Те ще анализират действията на профилите и ботовете и активно ще променят методите си, по които ги откриват и премахват. Компанията планира и допълнителни мерки, които да прилага в случай на необходимост.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.