"Inglorious Basterds" на Куентин Тарантино и Брад Пит в официалната селекция на фестивала в Cannes

Pinterest LinkedIn +

Едни от най-големите имена в света на киното ще влязат в сериозна битка помежду си, в тазгодишното издание на фестивала в Кан. За голямата награда "Златната палма", ще се борят режисьори като Куентин Тарантино, Педро Алмодовар, Джейн Кемпиън, Ларс фон Триер и други.

На 24 април, организаторите на форума обявиха официално селекцията за надпреварата. В нея влизат 20 филма, като отсега за фаворит се счита лентата на Куентин Тарантино - "Inglorious Basterds", в която срещу фашистите се вихри холивудският секссимвол Брад Пит (Brad Pitt).


Папараци в Кан са хванали в крачка Тарантино през миналогодишното издание на фестивала..

Тандемът обаче, ще трябва да се справи с конкуренцията на носителката на "Златна палма" за 1992 г. - Джейн Кемпиън (Jane Campion), която ще се представи с новата си творба "Bright Star".

Сериозна заплаха идва и от новия филм на испанската легенда Педро Алмодовар (Pedro Almodovar) - "Broken Embraces", в който отново се изявява любимката му Пенелопе Круз (Penelope Cruz).


Светлината на прожекторите: накрая ще остане само един...

В официалната програма ще участват и четирима представители на домакините от Франция - Ален Рене, Жак Одиар, Ксавие Жианоли и Гаспар Ное. Фестивалът в Кан ще се състои от 13-ти до 24-ти май 2009 г.

Сподели.