Indiestore.com - по-добрият сайт от MySpace.com?

Pinterest LinkedIn +

На адрес indiestore.com стартира нов уеб, предлагащ на неподписали банди и изпълнители възможността да продават своята музика в Интернет. Подобно на хитовия MySpace.com, всеки ще може безплатно да създава свой профил, подобен на индивидуална Интернет страница.

По този начин групата има директен контакт със своите потенциални фенове, които ще могат да свалят музиката й, а на базата на продажбите същата ще има възможността да намери място в даунлоуд класациите. В основните чартове обаче ще бъдат допускани само изпълнители, чиито парчета са издадени и на диск.
 
"Проблемът с Myspace за групите, регистрирани там, е че не могат да правят пари от това, нито пък да попадат в класациите", подчертава шефът на сайта Бен Друри (Ben Drury), признавайки, че са почерпили идеята за създаването на indiestore.com именно от MySpace.com. "Необходими са едва няколко хиляди даунлоуда, за да влезеш в класацията UK's Top 40 downloads", казва още Друри.
 
Артистите, които се регистрират в indiestore.com, ще получават до 80% от печалбите от даунлоуда на музиката си, в зависимост от абонамента, който си изберат. Към момента те са два - безплатен и платен -  £75.
 
7 Digital, собствениците на сайта, вече са разработвали търговки сайтове за даунлоуд за утвърдени имена като Coldplay и Gorillaz.
Сподели.