Игрите, с които ще посрещнем 2013: DmC: Devil May Cry

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Екшън-приключение Година: 2013 Разработва: Ninja Theory Издава: Capcom Платформа: РС | PS3 | Xb360

Reboot (рестартиране) идеите явно ще са една от най-новите тенденции в гейминг модата през 2013. Още на старта на годината – 15 януари ще видим и първия пример за това как точно се рестартира от начало игрален франчайз с 12-годишна история.

DmC ще даде шанс на дългогодишните фенове на една от най-култовите екшън-приключенски серии за всички времена да проследят отново историята на легендарния ловец на демони Данте и неговия брат Върджил.

Всъщност първоначално ще можете да играете само с Данте, а от Ninja Theory (новото студио, в чиито ръце Capcom повери поредицата) обещават опция за игра и с Върджил, но с помощта на разширение (DLC), което ще се появи след излизането на DmC.

Явно от Ninja Theory са взели доста насериозно идеята за "едно ново начало", защото проектът им едновременно съумява да остане верен на установените Devil May Cry традиции и успоредно с това да добави достатъчно много нови и интересни неща, за да възроди интереса към серията.

Основното, което са ревизирали (при това изцяло) Ninja Theory, е бойната система. Тъй като говорим за екшън ориентирана игра (всъщност за игра, в която екшънът винаги е бил основен фокус и движеща сила), това разбираемо е бил и акцентът на студиото при обмисляне на концепцията за reboot на целия франчайз.

Уникалната комбинация от ръкопашни хватки и оръжия (хладни и огнестрелни) отново е в основата на бойната система, но Ninja Theory са наблегнали на артистизма при изпълнението на различните комбота. В резултат битките в играта изглеждат едновременно красиво като балетна хореография, динамично и брутално взривяващи адреналина.

Радващо е, че авторите са отишли значително по-далеч от идеята за блъскане по бутоните на контролера колкото може по-силно и по-често. Бойната система на DmC притежава фин вътрешен баланс и ако просто налагате геймпада си безразборно, шансът да оцелеете в битка срещу орди от най-разнообразни демони не е голям.

Още повече, че всеки от противниците, срещу които ще ви изправи играта, има свой уникален набор от силни и слаби страни – някои демони са имунизирани срещу атака от определен вид оръжия, други носят щитове, с които отблъскват нападенията ви. Иначе казано, различните опоненти изискват различна тактика, която трябва да адаптирате в движение.

Отделно, съвсем в традициите на Devil May Cry, играта ви присъжда и точки за "стил" – колкото по-креативно и комбинативно сеете смърт наоколо и по-ловко избягвате демонските атаки, толкова по-висок рейтинг получавате.

Естествено, всичко това изглежда зашеметяващо добре на екран и - което е по-важното (о, чудо!) - ще се появи освен за двете основни конзолни платформи (Xbox 360 и PlayStation 3) и за РС (макар и десетина дни по-късно – някъде към 25 януари).

Сподели.