Игрите – навсякъде, където ги откриеш...

Pinterest LinkedIn +

За какво можете да използвате прословутия Microsoft Excel? Хм, странен въпрос; ще кажете – за какво друго освен за обработка на електронни таблици? Счетоводство, управление на бази данни, бюджетиране и куп други полезни, но скучни до смърт неща.

А как бихте реагирали, ако ви кажем, че можете да използвате Excel и за забавление? И то не какво да е, а игра на страхотно комплексно RPG от старата школа? Ще се изненадате, нали?

Играта, за която става дума, е напълно безплатна и можете да я свалите от личния блог на един канадски счетоводител - http://carywalkin.wordpress.com/download-arena-xlsm/.

Въпросният явно е истински Excel бог, щом е създал подобно комплексно гейм заглавие с помощта на един иначе скучен, макар и изумително мощен офис продукт.

Още повече, че не става дума за каква да е игричка, а за внушителна ролева игра, включваща над 2000 различни противници, генерирани на случаен принцип и всеки с различни ИИ възможности и умения, 1000 различни предмета с 39 модификатора на характеристиките, увлекателна история с 4 различни финала, 8 мега боса, които да ви предизвикат с уникални тактически подходи, 31 магии, 20 уникални предмета и 37 постижения Achievements.

И всичко това постигнато само и единствено със средства, налични в самия Microsoft Excel. Направо да се шашне човек от възможностите на тази програма!

Разбира се, за да играете Arena.Xlsm (името на играта), ще ви е необходима някоя от по-новите версии на продукта, поддържащи така наречените XLSM файлови разширения (т. е. от Excel 2007 нагоре).

Ако пък нямате инсталиран Excel на компютъра си, не се натъжавайте. Можете да се забавлявате дори и само със средствата на напълно безплатния браузър Chrome. Благодарение на него и шантавото експериментаторско чувство за хумор на Google можете да превърнете всеки уеб сайт в сложен 3D лабиринт – пъзел, през който ще трябва да прокарате специално топче.

Влезте на www.chrome.com/maze от вашия мобилен телефон или таблет и ще можете да играете веднага, като накланяйки устройството ще движите топчето по екрана, а целта е да го прекарате от единия край на лабиринта до другия.

Сподели.