Играта на Ендър (Ender's Game)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2013, 114 мин. Режисьор: Гавин Худ Сценарист: Гавин Худ С участието на: Абигейл Бреслин, Харисън Форд, Бен Кингсли, Ейса Бътърфилд, Хейли Стейнфелд, Вайола Дейвис и др. Екшън, фантастика.

За филма:

Номинираният за BAFTA режисьор Гавин Худ, когото повечето от вас вероятно свързват с A Reasonable Man, X-Men Origins: Wolverine и отличения с "Оскар" Tsotsi, отново се е спрял на фантастичен сюжет. Ender's Game, на който Худ е и сценарист, е базиран на едноименния роман на Орсън Скот Кард.

Начело на актьорския състав на Ender's Game са Ейса Бътърфилд, на когото беше поверена главната роля и в Hugo на Мартин Скорсезе, Харисън Форд (Paranoia), номинираната за "Оскар" Абигейл Бреслин (Little Miss Sunshine, New Year's Eve) и Вайола Дейвис (Beautiful Creatures, The Help).

Историята:

В недалечното бъдеще извънземна раса, наричана Формикс, напада Земята. Ендър (Ейса Бътърфилд) е едно от надарените деца, избрани да започнат обучение в Международния военен флот, за да отбраняват планетата. Заради таланта си Ендър скоро е повишен и избран за предводител на отряд войници, с които ще се впусне в епична битка. От нейната развръзка зависи бъдещето на Земята.

Сподели.