IdeaPad Yoga 11s – поредният страхотен хибрид на Lenovo

Pinterest LinkedIn +

Lenovo отдавна са известни в бизнес средите, особено с линията си Thinkpad, популярна едновременно с надеждност и добре обмислен дизайн, белязан от простота и функционалност. Успоредно с това компанията не изостава и от модерната в момента таблет тенденция, като предложи и доста модели от хибриден тип, комбиниращи най-доброто от двата свята – този на класическите лаптопи и на актуалните напоследък сензорни устройства.

Един от най-новите представители на популярната им фамилия Yoga хибриди е моделът 11S. Интересното при него е, че той наследява много от чертите на бестселъра IdeaPad Yoga, но с по-компактен форм фактор (11,6 вместо 13 инча).

Основният плюс на това устройство е възможността то да се използва гъвкаво според нуждите на потребителя. С 11S можете да работите както с всеки ноутбук, възползвайки се от комфорта на пълноформатната му QWERTY клавиатура и удобния, голям тъчпад за навигация.

Едновременно с това дисплеят на 11S е със сензорна повърхност и гъвкаво закрепване, позволяващо завъртане на 360 градуса, така че да превърнете бързо и лесно устройството в 11-инчов таблет.

От чисто ергономична гледна точка дизайнерската концепция на 11S в това отношение обаче е леко странна – когато завъртите екрана на хибрида, реално клавиатурата му остава от външната страна (т. е. на гърба му) и макар бутоните й в този режим да са деактивирани, усещането да ги чувствата върху дланта си е малко странно.

Иначе от гледна точка на хардуерните си параметри 11S предлага значително повече и по-впечатляваща изчислителна мощ и възможности от всеки друг таблет. Моделът се предлага в различни версии, като най-бързата е базирана на процесор Intel Core i7, в комбинация с цели 8GB RAM и 256GB SSD диск.

За съжаление, 11S се предлага (поне засега) само с чипове от фамилията Ivy Bridge, a не с най-новата ревизия Haswell. Реално това не влияе толкова върху общата производителност на модела, а има известно отражение върху времето за автономна работа на хибрида, тъй като Ivy Bridge базираните процесори на Intel са с малко по-ниска енергоефективност от тези с Haswell ядро.

Въпреки това батерията спокойно може да издържи до 4 часа с едно зареждане, което е доста добро постижение за машина с подобни параметри.

Освен това 11S разполага и с гъвкав набор от интерфейсни опции, в това число HDMI изход, SD слот за флаш памет карти, USB 2.0 и 3.0 портове – още едно предимство на една подобна хибридна система пред традиционно доста скромните в това отношение възможности на повечето таблети от класически тип.


Сподели.