Йълдъз Ибрахимова с концерт в зала "България"

Pinterest LinkedIn +

Йълдъз Ибрахимова пристига у нас за концерт в столичната зала "България". Шоуто на певицата с гласов диапазон от цели четири октави, ще се състои на 17 април.

Програмата за концерта на Ибрахимова включва пиеси от европейската класика и турската класическа музика. Певицата ще изпълни още образци от българската и турската народна музика, поднесени като импровизации и съпроводени от пиано, канун и ней.

Канунът е стар струнен инструмент, напомнящ цимбал, който се използва предимно в турската класическа музика, а ней е духов инструмент, застъпен предимно в религиозната музика.

На сцената, заедно с Йълдъз Ибрахимова, ще се качат едни от най-добрите турски музиканти Хакан Токер (пиано), Тахир Айдоглу (Канун) и Бългън Джаназ (ней).Йълдъз Ибрахимова е родена в България, а от 1993 г. живее в Турция. Започва да се занимава с музика едва 10-годишна, а по-късно завършва Националната Музикална Гимназия "Любомир Пипков" със специалност оперно пеене и Държавната Музикална Академия.

Йълдъз Ибрахимова не ограничава своите изпълнения само в полето на джаз музиката – взема участие в концерти на Студиото за експериментална музика, изпълнява пиеси от Джон Кейдж и дори навлиза в територията на модерната авангардна музика. Певицата смесва руски цигански романси с класически произведения, както и балкански и турски фолклор с джаз.

Концертът на Йълдъз Ибрахимова е организиран от София Мюзик Ентерпрайсис.

Сподели.