И Крис Врена (екс NIN) напусна Marilyn Manson

Pinterest LinkedIn +

Барабанистът на Marilyn Manson - Крис Врена (Chris Vrenna), обяви решението си да напусне едноименната банда на ексцентричния рокаджия, чийто осми студиен албум - Born Villain, се очаква на пазара в края на зимата.

44-годишният музикант, саунд инженер, програмист, основател на електронната банда Tweaker, барабанист на Nine Inch Nails в периода 1989 – 1997 г. (в който групата е отличена с Grammy за "Най-добър метъл пърформанс"), диджей, композитор на музика за филми и видео игри (Doom 3, Quake 4, American McGee's Alice, Sonic The Hedgehog, Need for Speed Most Wanted) и продуцент бе назначен за титулярен барабанист на Marilyn Manson през април 2011 г., два месеца след напускането на Джинджър Фиш (Ginger Fish).

Преди това Врена, с когото са осъществени записите на Born Villain, свири с групата като клавирист и е един от продуцентите, работили по The High End of Low – последният към днешна дата студиен албум на Marilyn Manson, издаден през май 2009 година.

"Изключително съм горд от работата си с Менсън и очаквам с вълнение рилийза на Born Villain. Желая доброто на братята си, но с привършването на записите по албума почувствах, че е време за мен да се завърна към другите си дела, в това число продуцентската работа, писането на музика за филми и бъдещите ми колаборации с други артисти", споделя музикантът, работил с Megadeth, Rammstein, Metallica, The Rasmus, U2, Weezer, P.O.D., David Bowie, The Perfects, Slipknot, The Smashing Pumpkins, Hole, Rob Zombie, Green Day и др.

Сподели.