И Diablo III ще има free-to-play Starter Edition

Pinterest LinkedIn +

След като през 2011 г. замениха дотогавашните trial версии на World of WarCraft и StarCraft II с неограничен във времето free-to-play Starter Edition, позволяващ развитие до определено ниво при определени геймплейни рестрикции, сега Blizzard ще използват тази формула и при Diablо III, чиято световна премиера предстои утре (15 май).

Diablо III Starter Edition ще може да бъде изтеглен безплатно от Battle.net, като през първите 30 дни след премиерата на горещо очакваната hack&slash dungeon crawler ролева игра достъпът до тази версия ще бъде ограничен само до потребителите с Guest Pass.

Такива пасове с кодове са пакетирани във всяко физическо издание на Diablo III, което означава, че за да се сдобият с тях, играчите трябва да го получат от някой, закупил пълната версия на играта.

The Starter Edition ще включва същото съдържание, с което разполагаха и бета тестерите – играчите ще могат да изиграят Act 1 до момента, в който ще трябва да се изправят срещу Skeleton King, и ще бъдат ограничени в прогреса на героите си до 13-то ниво.

Опцията Matchmaking ще е активна, но сесиите ще са достъпни само за Starter Edition потребители, докато Real Money Auction House ще е затворен за тях.

Освен тази новина, от щаба на Blizzard бе разпространен бюлетин във връзка с предстоящия старт на сервиза Character Profiles в сайта на Diablo III. Като начало, чрез него играчите ще могат да следят своя прогрес, какви способности притежават и с какво са екипирани.

Сподели.