И английската кралица става чернокожа

Pinterest LinkedIn +

Чернокожата британска актриса с ямайски корени Джоди Търнър-Смит ще изиграе ролята на английската кралица Ан Болейн, управлявала в средата на XVI век, съобщава "The Independent". Продукцията ще бъде мини сериал от три епизода, заснет от британската телевизия "Channel 5".

Акцентът ще бъде върху последните месеци от живота на кралицата, които ще бъдат преосмислени от гледна точка на феминизма. За момента липсва информация за заглавието на сериала, както и кога той ще бъде на малкия екран.

Ан Болейн е втора съпруга на краля на Англия Хенри VIII Тюдор. Тя е била коронована на 1 юни 1533 г., а няколко години по-късно мъжът й я обвинява в прелюбодейство. Кралицата е дадена на съд, който я признава за виновна в изневяра, кръвосмешение и държавна измяна. В крайна сметка Ан Болейн, която е майка на Елизабет I, е наказана със смърт и обезглавена.

34-годишната Джоди Търнър-Смит е известна с участието си във филма "Неоновият демон" и в сериала "Истинска кръв".


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.