И Алмодовар нападна Тарантино

Pinterest LinkedIn +

След като самата София Лорен (Sophia Loren) и главните редактори на всички водещи вестници в Италия остро разкритикуваха Куентин Тарантино (Quentin Tarantino) за коментарите му по адрес на модерното италианско кино, дойде ред и на колегата му Педро Алмодовар (Pedro Almodovar) да се изкаже по въпроса.

На удара на Тарантино Алмодовар отвърна, че холивудският сценарист и режисьор "говори само глупости".

"Куентин е добър режисьор, страстен кино ентусиаст и голям експерт по всички въпроси на световния боклук", коментира испанецът, който е носител на "Оскар".

"Съмнявам се, че Тарантино познава работата на Лучино Висконти (Luchino Visconti), Пиетро Герми (Pietro Germi) и Пиер Паоло Пазолини (Pier Paolo Pasolini). Колкото до днешните създатели на филми в Италия - мисля, че дори не знае кои са", продължава с нападките Алмодовар.

Тарантино се слави с любовта си към старото италианско кино от 60-те и 70-те години на 20 век. Любител е и на така наречения жанр спагети уестърн, като е записал в биографията си филми в подобна стилистика. Режисьорът обаче не харесва модерното италианско кино и го намира за "депресиращо", както стана ясно от скорошно негово изказване.

Колкото до мнението на опонента му Алмодовар, той коментира киното на Ботуша така: "Има само две страни, където не ми се налага да обяснявам какво е да подхождаш със страст към киното - това са Италия и Испания. Това са страни, където емоциите, инстинктите, изкуството да се изразяваш е част от националното ДНК".
Сподели.