"Hypnotic Rage" се завръщат с нов сингъл "Reliever" и впечатляващ видеоклип към него

Pinterest LinkedIn +

"Hypnotic Rage" пуснаха новото си парче "Reliever", което е първият сингъл на електро бандата след 9-годишно мълчание. Водени единствено от любовта си към музиката, музикантите решават да се завърнат на сцената и го правят по един категоричен начин с "Reliever". С обновена концепция, различна визия, силно присъствие и коренно различен нов електронен звук, "Hypnotic Rage" ни предават посланието си за смисъла на човешкия живот в името на любовта.

Текстът и музиката на "Reliever" са на Кирил Захариев-Кико, звуков инженер е Николай Желев-Джей, а записът, аранжиментът и миксът са продуцирани в собственото им студио "HypnoticLab".

Завръщането на групата е подплатено с впечатляващ видеоклип, който ни изстрелва директно в необятното пространство на въображението, материализирано чрез звук и картина, а мащабната реализация е дело на режисьора Господин Господинов-Гепи. Идеята за вечността е пресъздадена чрез открояващите се геометрични инсталации, използвани във видеото. Малко са групите от родната сцена, които създават звучене, което да вълнува както поп аудиторията, така и феновете на електронната денс музика.

"Reliever" е един различен и впечатляващ български музикален проект, чието съвременно послание и внушение е невъзможно да пренебрегнем. Неразбирането между хората, празнотата в душите ни, ирационалната ни лудост, огорчението от лъжата, предателството и завистта – всички те избледняват, когато съумеем да се слеем един с друг чрез любовта, която винаги ни е давала сили и смелост в изморителната битка с най-дълбоките човешки страхове.

"Hypnotic Rage" добиват популярност през 2003 г. още с първия си хит "Feel The Vibes". През 2004 г. правят кавър на "Обичам те дотук" на ФСБ за Светла Иванова. С видеото "Feeling Blue", което проби в топ 5 на класацията на MTV "World Chart Express" и доби широка популярност в Гърция, "Hypnotic Rage" бяха номинирани за "MAD Video Music Awards" 2007 в категория за най-добър български видеоклип. Клипът им "Secret Sins", който е заснет с декорите на небезизвестната холивудска продукция "Черната Далия", се завъртя за няколко седмици в класацията на MTV "World Chart Express". През 2010 г. групата пусна успешния си сингъл "Rely On Love", а с "Reliever" "Hypnotic Rage" ни подготвят за нов албум и заявяват категоричното си завръщане на музикалната сцена.


Сподели.