HTC HD 7 - дизайн, класа и Windows Phone 7

Pinterest LinkedIn +

Microsoft се отказа от всички свои предишни разработки на Windows Mobile и преди няколко месеца създаде една изцяло нова операционна система Windows Phone 7, от която се очаква да върне позициите на компанията на пазара за смартфони.

Новата платформа е различна от всичко, което сме виждали до този момент, и на HTC, като на един от главните партньори на Microsoft, се падна честта да бъде една от първите компании, които да изпробват в своите устройства тази система. Фирмата с радост се справи със задачата, представяйки едни качествени и наистина задоволителни във функционално отношение модели. Цяла серия апарати, чийто лидер определено е HTC HD 7, на който спираме вниманието си.

Дизайн

На външен вид смартфонът веднага грабва вниманието. Той е с линии, сходни с тези на предишните продукти на компанията, има красив дизайн и се предлага в черно. Моделът е изчистен и по повърхността му липсват каквито и да е механични копчета.

Дисплей

Главна особеност във външния вид на HTC HD 7 със сигурност е 4.3-инчовият екран с поддръжка на 16 милиона цвята и разделителна способност 480х800 пиксела (WVGA). Последният показател е по-малък от този в iPhone 4 (960х640 пиксела), но въпреки това е наистина впечатляващ. Телефонът поддържа и multi-touch-технология - едновременното възприемане на няколко докосвания на екрана, а дисплеят е толкова голям, че на задната част на корпуса има специално краче, което позволява поставянето на смартфона на масата като фото рамка. Това е много удобно и за гледане на филм, четене на писма от екрана и т.н.

Функционалност

Мултимедийните възможности на модела са добри. Апаратът възпроизвежда формати (m4a, .m4b, .mp3, .wma) и видео (gp, .3g2, .mp4, .m4v, .mbr., .wmv). Свалянето на нови материали става чрез специалната услуга Zune, използвана в повечето едноименни плеъри на Microsoft. Освен отличната работа с клипове, снимки и възпроизвеждане на музика, новият модел снима и HD-видео 720p. Камерата на телефона е 5-мегапикселова и предлага голям брой разнообразни настройки. Няма да бъде излишна и възможността за използване на Xbox Live - услуга, предоставяща достъп до огромен брой игри и специални социални услуги.

Характеристики

Устройството работи с 1 GHz процесор Qualcomm Snapdragon QSD8250 и има 576 МВ оперативна памет. Това е напълно достатъчно за нормалната работа на смартфона, както и за поддръжката на всички съвременни стандарти за безжична връзка, започвайки от Wi-Fi и стигайки до 3G (7,2 Mbit/s.).

Операционна система

Главно достойнство на апарата си остава операционната система Windows Phone 7. Тя не е толкова красива, колкото традиционният интерфейс HTC Sense на HTC Desire, но е много функционална и удобна. Освен това, тук присъства HTC Hub с красиво анимиране на прогнозата за времето. Всички най-важни елементи са изнесени на предния панел, който може да бъде гледан както в хоризонтален, така и във вертикален вид. Платформата има и разширена поддръжка на различни социални мрежи и услуги, а работата с тях е истинско удоволствие. Повечето от програмите за Windows Mobile не работят на новата платформа, но със специални пачове това вероятно скоро ще се промени.

Предимствата

Стилният дизайн, специалното краче в задната част, както и прекрасният 4.3-инчов екран. Не може да не бъде причислена към плюсовете на модела и операционната система Windows Phone 7, както и мощният процесор, и големият обем на оперативна памет.

Недостатъците

Малкото количество достъпни програми за Windows Phone 7, отсъствието на фирмена настройка HTC Sence, както и малкото време автономна работа.

В крайна сметка

Със сигурност този модел ще даде на потребителя много. Техническите му характеристики са на високо ниво и с право може да се каже, че това е смартфон от висок клас, напълно отговарящ на съвременните изисквания за подобен продукт.


Сподели.