Христо Стоичков: Само двамата сме големи - аз и адашът Христос!

Pinterest LinkedIn +

Футболната ни легенда Христо Стоичков успя за пореден път да изпъкне с неповторимия си стил на изказване.

Авторът на култовата фраза "Айн, цу цвайн, цу трайн, дрън" гостува на Диана Найденова в шоуто "Нека говорят", където не спести своята истина, както за случващото се у нас, така и за българите като цяло.

"Често ме нападат заради определения като 'боклук', които използвам по адрес на някои хора. Мога да съм груб, но съм такъв само с тези, които го заслужават. Аз моя закон сам съм го писал и си го изпълнявам, и ако не действаш според него, имам право на собствено мнение.

Ако ме уважаваш и аз ще те уважавам. С добрите съм добър, дори понякога прекалено, но с лошите съм лош", оправдава някои от постъпките си Христо Стоичков.

По думите му, българският народ е толкова назад в развитието си спрямо останалите държави от ЕС, защото се съсредоточава предимно върху негативизма си.

"Не можем да разгърнем потенциала си, въпреки че имаме толкова много кадърни доктори, професори, учители. Нашата позиция е да критикуваме, плюем, да пишем и говорим неща, които не са верни".

Въпреки песимизма си обаче, Христо Стоичков е категоричен, че никога не би се отказал от родината си, каквито слухове имаше преди време в медиите.

"Имам само една родина, никога не го крия. Не мога да се откажа от България. Дори и в Испания и САЩ, пак съм неразривно свързан с това.

Хванат някакви крадци от страната ни и после пишат - сънародници на Стоичков крадат коли. Аз нямам нищо общо с тях, но няма как да избягам от това”, признава Христо Стоичков.

За финал завършва и с поредното си неповторимо изявление: "Само Бог горе знае какво трябва да се случи в живота ми. Той ни е начертал пътя, нали знаеш, че сме двамата адаши - единият е горе, другият съм аз долу”.

Сподели.