Храните, които кожата обича, или какво да ядем, за да забавим старостта

Pinterest LinkedIn +

Здрава, красива и сияеща кожа без бръчки, възпаления, а един ден и... - о, ужас!

Тази драма може да бъде забавена с помощта на няколко храни, богати на витамини и антиоксиданти, предпазващи от преждевременно стареене.

Вижте кои са те и тичайте да си ги набавите.

Ябълки

Съдържат в изобилие витамините А, В и С. Ябълковият сок хидратира и успокоява кожата, помага за отстраняването на мъртвите клетки и срещу замърсяването.

Черен шоколад

Британски учени доказаха, че той забавя стареенето на кожата, намалявайки разрушаванeто на колагеновите влакна и подобрявайки обмяната на веществата в кожата.

Ядки

Бадемите, орехите и лешниците са източници на омега-3 мастни киселини и подхранват кожата отвътре. Имат антитуморен и противовъзпалителен ефект и деактивират  свободните радикали, които увреждат кожата.

Ягоди


Богати са на витамин С, калий, калций и антиоксиданти, но това, което ги прави незаменими за кожата, е тяхната основна съставка - алфа-хидроксидна киселина. Тя  помага за отлепването на мъртвите кожни клетки и разкриването на свежа млада кожа.

Лют червен пипер

Притежава противовъзпалително действие, подпомага пречистването и детоксикацията на тялото, стимулира циркулацията  на кръвта и неутрализира киселинността.

Зелени листни зеленчуци

Съдържанието на калий и витамин А в тези зеленчуци е благотворно за всеки тип кожа. Те подпомагат борбата с бръчките и предпазват от рак на кожата.

Боровинки

Боровинките са един от най-добрите източници на антиоксиданти, богати са на фибри, магнезий, витамини С, Е и фолиева киселина.

Тези хранителни продукти възстановяват клетките на кожата, предпазват я от стареене помагат на организма да произвежда повече колаген.

Сподели.