Howard Stern тръгва по сателит

Pinterest LinkedIn +

Скандално известният американски радиоводещ Хауърд Стърн, е сключил контракт с един от най-големите спътникови радио-провайдъри в Щатите - компанията Sirius Satellite Radio, съобщава Reuters.

Абонатите на Sirius ще могат да слушат програмата на Стърн от януари, 2006 г., след като изтече договора му с корпорацията Infinity Broadcasting. Сумата на договора, сключен от Стърн със Sirius за пет години, е 500 милиона долара.

"Аз определих бъдещето си, - е заявил Стърн, на слушателите си. – Това е съвсем друго радио, където голи лесбийки, солени шеги и свободни сексуални дискусии няма да са проблем".

Преминаването на Стърн на спътниково радио ще му позволи да завърши тежкия си конфликт с Федералната комисия по комуникаците, която нееднократно е заявявала, че неговите предавания са непристойни. През пролетта на 2004 г. комисията по комуникации задължи радиомрежата Clear Channel Communications, с която е работил Стърн, да заплати глоба в размер 495 хиляди долара за материал, с откровено сексуален характер, каквито неоднократно са звучали в предаванията на популярния радиоводещ.

Пълномощията на Федералната комисия по комуникаците не важат за програмата на спътниковото радио, което се разпространява само за абонати.

Преминаването на един от най-популярните радиоводещи в спътниково радио, по мненито на аналитиците, значително ще увеличи неговите абонати. В сряда, след като беше обявен контрактът на Стърн със Sirius Satellite Radio, акциите на радио-провайдъра се качиха с 18 процента.
Сподели.