Хотел Трансилвания (Hotel Transylvania)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012. Режисьор: Генди Тартаковски Сценаристи: Дан Хагеман, Кевин Хагеман, Дейвид Стърн С гласовете на: Адам Сандлър, Кевин Джеймс, Стив Бушеми, Фран Дрешчер, Анди Самбърг, Дейвид Спейд, Моли Шанън и др. Анимация, комедия

За филма:

Режисьорът на "Хотел Трансилвания" Генди Тартаковски е един от асовете на Cartoon Network, работил над хитови анимационни сериали като "Лабораторията на Декстър", "Самурай Джак" и "Star Wars: Войните на клонираните". Тартаковски е носител на три награди Еми, а  "Хотел Трансилвания" е първият му пълнометражен анимационнен филм в 3D формат.

Сценарият на лентата е дело на Дейвид Стърн, познат с работата си по забавната анимация "Ловен сезон 2", Дан Хагеман и Кевин Хагеман ("НинджаГО: Господари на спинджицу").

Филмът е продукция на Sony Pictures Animation, които стоят и зад реализацията на "Ловен сезон", "Облачно, с кюфтета", "Тайните служби на Дядо Коледа" и "Пиратите! Банда неудачници".

Ролите в анимационната комедия са озвучени от комика Адам Сандлър ("Жена назаем", "Джак и Джил"), който подарява гласа си на граф Дракула (все пак кой друг би могъл да притежава хотел "Трансилвания"?), Стив Бушеми ("Престъпна империя", "Дърти хлапета"), чийто глас можете да чуете и в "Таласъми ООД", Кевин Джеймс ("Дърти хлапета", "Опашати сватовници") и Дейвид Спейд ("Дърти хлапета", "Джак и Джил"), които често виждаме в общи проекти с Адам Сандлър. Ролята на дъщерята на граф Дракула е озвучена от тийн звездата Селена Гомес ("Монте Карло").

Историята:

"Хотел Трансилвания" е единственото място, където чудовищата могат да се отдадат на заслужена почивка далеч от света на хората.  Граф Дракула (Адам Сандлър) има причина да е сериозно притеснен, когато в уютния му хотел се появява човек. Заблуденият турист не само разкрива убежището на чудовищата, но и е на път да се влюби в дъщерята му.   

Сподели.