Hot Chocolate: Мислим за жените като за "sexy thing"

Pinterest LinkedIn +

Поредният концерт от програмата на Ловеч мюзик фест ще предостави възможността на публиката да види на живо легендарната диско банда Hot Chocolate. Групата пристигна без оригиналния си вокалист Ерол Браун (Errol Brown), който напусна бандата в средата на 80-те. На негово място в момента е Грег Банис (Greg Bannis).

Hot Chocolate ще свирят в града на люляците в състав Грег Банис, Патрик Олив (Patrick Olive) и Антъни Конър (Anthony Conner), чието изискване беше да посетят мача между местния Литекс и футболен клуб Берое. Само часове преди концерта им Avtora.com успя да им зададе няколко въпроса.

Avtora.com: Откъде идва името Hot Chocolate? Кое е hot (горещо) и кое е chocolate (шоколад)?

Патрик Олив:
Това е шоколад (сочи кожата си), а всичко останало по нас е толкова горещо. (смеят се)

.: В продължение на 14 години (от 1970 до 1984 г.) ежегодно поне една песен на Hot Chocolate е ставала хит. Каква е рецептата?

ПО: Рецептата е начинът, по който се променя музиката от година на година. Просто всяка година сменяхме посоката. Това е начинът, по който се самоусъвършенствахме. През всички тези години, че и до сега се опитваме да напипаме правилния подход. Понякога дори не знаем какво точно искаме и трябва да направим.

.: Какво за вас е песента "You Sexy Thing". Какви емоции събужда у вас?

ПО:
Какво ни носи ли? Ами пари! (смее се). Това е една много секси песен. Човекът, който я написа, много обичаше да гледа формите на жените. Той е от Кариби и там, когато мъж види красива жена, казва "sexy thing". И той така ги сочеше и казваше "Това е секси нещо". Така мислим за секси жените.


Патрик Олив и Грег Банис обясняват (с помоща на преводач) виждането си за жените. Снимка: Avtora.com

.: Къде за вас е раят? На задната седалка на вашия кадилак? (един от хитовете на Hot Chocolate е песента "Heaven is in the beck seat of my Cadillac")

Грег Банис:
Ами аз имам само скутер.

ПО: Нямаме вече кадилак, Ерол караше кадилак затова е написана и тази песен. Но според мен раят може да е във всяка една кола, малка или голяма, но по-добре да е с по-голяма задна седалка, иначе трябва да отваряш прозореца.

.: Вчера присъствахте на футболния мач на местния отбор Литекс тук в Ловеч. Каква за вас е разликата между атмосферата на стадиона и тази на концерт?

ПО:
Само Челси! И на двете места се хвърлят много страсти. Във футболната игра, както знаете, има много страст. По време на концерт, където феновете искат музика и викат, е същото. Няма голяма разлика между музиката и стадиона, навсякъде има много горещи страсти.

ГБ: И двете места събират много хора заедно, които не се познават и въпреки това се забавляват заедно. Но в музиката е като при футбола - ако играта е скучна, е лоша цялата атмосфера.

.: След мача дойдохте на концерта и видяхте българската публика как се държи. Какво очаквате за довечера?

ГБ:
Беше много яко. И двете групи бяха много добри и направиха невероятен контакт с публиката. Хората знаеха песните и ги харесваха. Това е много важно - да се слееш с публиката. Колкото до публиката - направо я обичам. Ще видим довечера дали няма да ни викат "Ууууууу" (смее се).

.: Как мислите довечера да създадете толкова жива атмосфера и контакт с публиката?

ПО:
О, никога не се знае какво ще се случи, нямаме рецепти. Абе ще вземем да качим цялата публика на сцената при нас. След като качим всички на сцената, ние ще си слезем долу (смее се).

Сподели.