Хората от гетото - " Любов и Омраза"

Pinterest LinkedIn +

Хората от гетото се събират още през 1995-та. Единадесет младежи, обзети от невероятен ентусиазъм и огромно желание да разкажат чрез песните си за нещата, които се случват с тях, на техните приятели, на всички нас.


От много малки те откриват най-приятното си развлечение в слушането на hip hop банди от другата половина на земното кълбо. Събират заедно пари, купуват си аудио касети и седят с часове, омаяни от ритъма и редените речитативи.

В един момент, естествено, се оглеждат и си казват: “Хей, пораснахме, време е и ние самите да разкажем нещо на света!”. Първият им албум, който издават като групата “Tha Dreamteam”, става реалност през 1999-а. Той носи със себе си усещането за първоначална еуфория и ентусиазъм, като при всяко хубаво и приятно първо нещо – първото усещане, че имаш сили да твориш, първата любов, първатото младежко осъзнаване, че въпреки всичко си важен, личност си и можеш да “полетиш”.

Минава време и групата зрее, като всичко и всеки на този свят. По пътя към търсенето на своя характерен и личен стил, те стигат до издаването на втория си албум. Това се случва през 2002 -ра, а те вече се наричат “Хората от гетото”.

В момента бандата се състои от двама – Гетомен и Джуниър. Приятели от 10 годишни, споделяли увлечението по hip hop-а, спорта и щуротиите. Днес те са едни млади, но видели хора с позиция и характер. В третият си албум Петър и Антон вече са намерили звучене, което да ги характеризира.

“Любов и омраза” е третият албум на групата. В него участват много техни колеги и приятели от години. В пилотния сингъл “Улиците на града” са поканили за да се включи с нежно и лирично присъствие интересната Аника Лукуса, като тя има участие и в още едно от парчетата. Друг техен приятел и изпълнител – Денис, ги подкрепя в “Животът ми е гето”, не безизвестният Булет се ”обажда мощно” в някои моменти, като една от песниет е “Можеш ли да простиш”, в която Хората от гетото заедно с Аника и Пламен Мандаджиев оформят стабилна компания от идеално пасващи си в онова, което правят изпълнители. Споменатият Пламен Мандаджиев е китарист, с който момчетата работят отдавна. Той вкарва интересна различна нишка и в други от песните им: “Рискувам всичко”, “Дай ми сили”. Естествено за едни широко скроени млади хора е да се огледат и да направят нещо съвместно с групи от други страни. За “Любов и омраза” Хората от гетото са създали съвмесно с македонските си колеги Скопиje via Софиja парчето “Мръсните пари”.

“Любов и омраза” е хронологично описание на случващите се в една връзка неща. Отношенията между хората са интересни и трудно описуеми с думи. Петър и Антон успяват да разкажат по различен от всичко пробвано до момента начин за тези неща като ползват силата на думите – в рапирането и ги подплътяват, и оживяват с мелодии изпълнени на китара и нежен женски вокал.

Продуценти на повечето от парчетата са самите момчета от Хората от гетото. На две от песните съпродуцент е Николай Желев – звукозаписно студио EPI ltd.

Инфо: AveNew Productions
Сподели.