Холивуд отказа секса

Pinterest LinkedIn +

Специалисти, занимаващи се с изследвания на актуалните тенденции в киното, са отбелязали забележителен спад на интереса към лентите, които залагат на пикантни секс сцени. Вместо тях скорост набират динамични екшъни със специални ефекти, които по всяка вероятност ще изпратят интимните моменти в киното в историята.

Според проучване, поръчано от филмовия гигант Warner Bros., сексуалните сцени почти напълно липсват в най-касовите продукции от последната година и половина. Те като цяло отсъстват дори и в сценариите, предложени за филмиране. Когато сценаристите все пак предложат по-разголени и интимни епизоди, обикновено продуцентите ги премахват, за да си спестят етикета 18+, който би ги лишил от основната аудитория в киносалоните.

Тази нова тенденция пролича и на раздадените през февруари Оскари 2013. Сред номинираните ленти преобладаваха филми с насилие и кървави сцени като Джанго без окови, но нито един, който да залага на секс сцените.

Все пак продукции с интимни упражнения не липсваха през изминалата година, но те не оправдаха очакванията на продуцентите за добро представяне в боксофиса. Сред разочароващите в това отношение са филми като "Вестникарчето" с Никол Кидман и "Сеанси" с Хелън Хънт.

Сподели.