Холандското Косе Босе се завръща през пролетта на 2012 г. с нови приключения (Видео)

Pinterest LinkedIn +

След като през последните десет години се пренесе върху почти всички възможнист платформи, в това число PC, Mac, iOS, Android, Wii, Windows Mobile и PlayStation 3, издаденият през 2001 г. за Game Boy Color пъзел платформър Toki Tori ще се сдобие и с изцяло ново продължение, обявиха създателите на играта и заглавия като Edge и Rush - Two Tribes.

Подобно на първата игра, целта на Toki Tori ще бъде да освободи своите все още неизлюпени побратими и посестрими, намиращи се на особено трудно достъпни места, разчитайки най-вече на добре изграден тактически план.

Този път обаче Toki Tori няма да разполага с оръжия, нито с каквито и да било предмети. "Toki Tori 2 е напълно ново приключение, създадено от нулата и предназначено за съвременните играчи и технологии", казва креативният директор на продукцията, Колин Гинкел.

По негови думи ако в оригиналното заглавие играчите са били ограничени в действията си от замисъла на дизайнерите и принудени да използват определена комбинация от предмети в точно определен ред, слагайки ги на точно определени места, то в неговото продължение пъзелите ще могат да бъдат разгадавани по много повече начини.

Toki Tori 2 ще се появи най-напред за PC и Mac през Steam през пролетта на 2012 г., а в последствие и в дигиталните платформи, обслужващи конзолите и мобилните устройства.

200 души ще бъдат поканени от холандското студио да вземат участие в предварителната фаза на играта, а онези, които никога не са чували за малкия крилат куражлия и неговите подвизи, могат да изтеглят безплатната демо версия на оригиналната игра през Steam, от където пълната й версия може да бъде закупена срещу 9 лв.


Сподели.