Хюндай планира всяка година да пуска до 500 000 водородни автомобила

Pinterest LinkedIn +

Южнокорейският автомобилостроител "Хюндай мотър" (Hyundai Motor) планира до 2030 година да пусне производствена платформа, която да позволи всяка година да се пускат 500 000 автомобила с водородно-електрически двигатели, информира технологичният сайт Pixelmedia.bg.

Съобщението бе направено от представители на компанията на церемония за началото на строителството на втория завод за производство на системи за водородни горивни елементи по-рано тази седмица в град Чунгджу.

До 2022 година се планира обемът на производство на тези системи да се увеличи от сегашните 3000 на 40 000 годишно.

На церемонията министърът на търговията, промишлеността и енергетиката Сун Юн-мо посочи, че правителството ще съдейства за популяризирането на екологично чистите автомобили и до 2022 година ще изгради 310 зарядни водородни станции.

По думите на представителите на Хюндай компанията планира до 2030 година да инвестира най-малко 7 милиарда долара в нови перспективни изследвания и разработки, увеличаване на производствените мощности и сътрудничество с подизпълнители за създаване на бази за масово производство на водородни електромобили.

Водородните горивни елементи са екологичо чист източник на енергия. Електричеството се генерира в процеса на електрохимични реакции, като единствените отпадни продукти са водна пара и топлина.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.